Forum på politietsregisterblade.dk (2011-2018)

Ugift/gift - uklarhed i vejledning

Oprettet af
2011-12-27 17:23:10
Forfatter Indlæg
Skrevet af
2011-12-27 17:23:10
Hej

Der er generel usikkerhed med hensyn til indtastning af oplysningen Ugift eller Gift på blade, hvor der ikke direkte er en ægtefælle. Det gælder både vejledningen til Dødeblade og den almindelige indtastningsvejledning.

"Ugift":
Nogle springer oplysningen over og lader det fremgå indirekte. Andre indtaster oplysningen (som vel er relevant nok - jeg ser ingen grund til, at den skulle springes over) i enten Særlige bemærkninger eller under (hoved)personen.

"Gift":
Det bør stå direkte i vejledningen, hvor man korrekt indtaster Gift i de tilfælde, hvor ægtefællen ikke er med på bladet, f.eks. her:

http://www.politietsregisterblade.dk/index.php?option=com_sfup&controller=politregisterblade&task=viewRegisterblad&id=1637853

Lige nu er jeg faktisk i tvivl om det skal rettes eller ej. Oplysningen skal med, men i hvilket felt? Den almindelige indtastningsvejledning er allerede ved at blive meget lang, måske skulle det stå under en særskilt overskrift lige som ved vejledningen til Dødeblade (hvor det heller ikke fremgår direkte)
Skrevet af
2011-12-28 07:57:50
Hej Eva,

Jeg er helt enig med dig i uklarheden omkring dette punkt.

I vejledningen til dødebladene står dog helt klart, at der ofte er tastet Ugift/gift, og at det skal slettes, med mindre det er gift og der ingen ægtefælle er påført.

Så det har jeg gjort i alle de tilfælde jeg er stødt på (og fået trukket ½ point for at slette en stilling!).

Til gengæld kan jeg ikke se, at der står noget omkring ugift/gift i den almindelige indtastningsvejledning, så det kunne være godt at få en klar entydig melding omkring dette.

Mvh

Inge K
Skrevet af
2011-12-28 08:10:09
Jeg skriver ugift hver gang det står på bladet. Men er der skrevet på bladet gift - og der er en ægtefælle skriver jeg det ikke.

Mvh.
Inge
Skrevet af
2011-12-28 10:28:36
Hej Inge + Inge og andre

Skulle vi så ikke få klarhed over, hvilket felt det skal skrives i, og at det skal med (men for "Gift" selvfølgelig kun, når der ikke er nogen ægtefælle nævnt på bladet).
Vejledningen til Dødebladene anfører kun, hvor det ikke skal stå, og den alm. vejledning nævner det ikke.
Det mest naturlige sted, synes jeg, er i Registrators kommentar til (hoved)personen.
Skrevet af
2011-12-28 11:00:07
Hej Eva

Sådan skal det bare være - nemlig ved ægtefællen, hvilket er det mest naturlige og det har jeg gjort hele tiden.

Mvh.
Inge