Forum på politietsregisterblade.dk (2011-2018)

Hvad er et "ulæseligt" blad?

Oprettet af
2013-11-05 20:33:15
Forfatter Indlæg
Skrevet af
2013-11-05 20:33:15
Kære indtastere,
det er godt i er "vakse ved havelågen" og får meldt fejlbehæftede blade.

Det giver os fejlrettere mere at se til, men det er OK.

Jeg tror imidlertid, at der er nogen, der har misforstået begrebet "ulæselig".
Måske er det blevet tolket til også at omfatte vanskeligheder med at fortolke betjentenes kragetæer.

Men sådan er det ikke.

Kun blade, hvor skriften enten er dækket p.g.a. sammenkrølning, større æselører, overbelysning eller underbelysning, eller lignende fejl, så data er forsvundet, skal fejlmeldes som ulæselige. Manglende data, som følge af at felterne ikke er udfyldt, skal heller ikke fejlmeldes.

For lige at citere vejledningen: "Her klikker du hvis billedet er overbelyst, bladet er revet, eller der på anden måde er større dele information, der er gået tabt."

Baggrunden for min henvendelse er, at jeg skal i gang med fejlrettelse af rulle 22 på station 1. Her er tæt ved 100 blade blevet fejlmeldt som ulæselige, selvom billedkvaliteten er udmærket. :( Det giver unødigt ekstra arbejde med at slette fejlmeldingerne igen, da de jo skal gennemgås og vurderes. Der kunne jo være nogen imellem, som er "ægte" ulæselige.

Det er muligt, at der er tale om en gammel skade. Jeg kan ikke se, hvornår fejlmeldingerne er lavet. Så hvis i alle er helt med på ovenstående, er alt jo godt. Hvis nogen har været i tvivl, og ikke er det mere er det ekstra godt. :)

Venlig hilsen

Henrik Larsen
Skrevet af
2013-11-06 12:40:36
Hej Henrik

Tak for dit indlæg, jeg har muligvis været lidt i tvivl.

Der findes altså nogle blade, som ikke er krøllet, mangler hjørner, ulæselig håndskrift, hvor data IKKE er forsvundet osv. De er dog så himmelsvære at tyde pgr. af meget mørk farve, eller utrolig gnidret skrift, der kan stå som skrevet oveni andet skrift osv. Altså kan I på et tidspunkt (måske til slut), gøre noget ved de meget vanskelige blade, som både du, jeg og andre véd findes. Måske noget med at splitte bladet op og forstørre yderligere, eller andet teknisk. Hertil burde være en ekstra fejl-knap, der hedder noget med "Yderst vanskelig at tyde", eller noget i den retning. Jeg mener at man skal vente med dén knap/fejlmelding til allersidst. Evt. når vi når 90-95 % Hvad mener du ?
Mvh Maya
Taster DDA KIIP siden 19-03-2008, Taster Politiets Registerblade siden 14-01-2010, Har været Skribent på Wikipedia. Slægtsforsket fra år 2000. Forsker på Sjælland. (hele Kbh. og Nordsjælland), Indexer for AOV. Taster også for DFS :-)
Skrevet af
2013-11-06 18:03:13
Godaften Maya,

Jo! selvfølgelig er der blade med svag skrift, enten underbelyste og dermed meget mørke blade, eller overbelyste lyse blade, som kan gøres mere læsbare ved omscanning. Tag f.eks. de rød/lilla blade, som vi omscanner konsekvent, fordi de fleste er gengivet meget mørke. Eksempelvis har jeg da også omscannet en hel del, f.eks. fordi de stempelpuder, de gode betjente benyttede, ikke altid havde fået nok sværte, så resultatet blev meget tyndt.

Kragetæer kan vi som nævnt, ikke gøre noget ved.

Jeg mener ikke vi får brug for særlige knapper til forstørrelse eller lignende. Forstørrelser kan man jo lave i forvejen ved at trykke på Ctrl og +.

Venlig hilsen

Henrik Larsen
Skrevet af
2013-11-06 18:06:10
Mange tak for svar, Henrik og god aften til dig :)
Mvh Maya
Taster DDA KIIP siden 19-03-2008, Taster Politiets Registerblade siden 14-01-2010, Har været Skribent på Wikipedia. Slægtsforsket fra år 2000. Forsker på Sjælland. (hele Kbh. og Nordsjælland), Indexer for AOV. Taster også for DFS :-)
Skrevet af
2013-11-06 23:00:34
tak henrik for jeg må nok melde mig på banen, som en af dem, der har meldt ulæselig - af forkerte årsager - så det retter jeg fremover