Forum på politietsregisterblade.dk (2011-2018)

Sømod Allé, Mumlemumlevej o.a.

Oprettet af
2011-05-27 12:33:34
Forfatter Indlæg
Skrevet af
2011-05-27 12:33:34
Hej Indtastere.

Da vi i sin tid lavede gadelisten som man kunne oprette gadenavne efter, var det med den tanke at den kun skulle indeholde københavnske gadenavne.
Det var nok lidt københavnsk selvtilstrækkelighed som her kom til syne. Det er jo ikke givet at alle kender forskel på fx københavnske og frederiksbergske gadenavne. Derfor får vi nu disse med. Men der manglede nok lidt forklaring og denne prøver jeg nu med.

Ved at registrere blade som udtrukne, som ikke er københavnske vil man på sigt, til ethvert tidspunkt kunne registrere hvor mange af de ca. 1,3 millioner blade som rent faktisk "er i brug", dermed løbende kunne følge den københavnske befolkning. Derfor denne skelnen mellem københavnsk eller ej.

Nu optræder der så en del gadenavne som er vanskellige at bestemme, som fx Sømod Allé. Som Maya påpeger kunne det jo godt være en gade i København selvom det ikke er et officielt navn. Dette kan man finde mange eksempler på især i station 8 og 9 hvor meget af byen endnu var i sin støben.
Jeg vil prøve på at finde ud af hvor disse gader lå, men det kan tage sin tid.

Dette arbejde med registerbladene har jo givet mange nye oplysninger. En af disse er bl.a. politiets ret så nøjagtige oplistninger om hvor folk flyttede hen.
Hvor vi førhen troede at de kun brød sig om hvorvidt folk var i København eller ej, kan vi nu se at de tydeligvis har vidst meget nøje, hvor folk flyttede hen. Dette troede jeg kun var for Frederiksberg. Vi har sikkert her forklaringen på hvorfor København, Frederiksberg og Gentofte kom til at "dele" folkeregisterkort.

Jeg vil i næste uge se på nogle skattelister. Her er bl.a. haveforeninger opført. Så kan vi få dem på.
Hovdkilden til registerbladene er mandtallerne. Derfor vil jeg gerne have at man kan genfinde adresserne fra registerbladene i mandtallerne. Jeg vil kontakte Folkeregisteret, som i øvrigt er bruger af bladene, og høre om de har nogle lister over mærkelige gadenavne, som måske kan hjælpe os.

Så derfor vil der fortsat oprettes nye gadenavne, men først når vi er sikker på at der er tale om Københan eller Frederiksberg.

Fortsat god arbejdslyst

Lars Peter