Forum på politietsregisterblade.dk (2011-2018)

Til Jeppe: Husvildeafdelingen

Oprettet af
2012-08-27 23:36:01
Forfatter Indlæg
Skrevet af
2012-08-27 23:36:01
Hej Jeppe

Jeg foreslår oprettelse af Husvildeafdelingen på gadelisten. Den er en fast genganger i "Nærmere specificeret i sted" og "Ikke umiddelbart bestemmelig".
Man kan ikke henføre Husvildeafdelingen til nogen bestemt adresse, jfr. dette klip fra Starbas:

Forsørgelsesvæsenets Husvildeafdeling var en meget gammel institution, der har været knyttet til Forsørgelsesvæsenets stiftelser. Den i slutningen af 1857 tilstedeværende mangel på beboelseslejligheder for fattige familier resulterede i opførelsen af en særlig bygning, senere kaldet »Fattiggaarden«, på Ladegårdens terræn, hvor der etableredes en Husvildeafdeling […]
…Husvildeafdelingen var dog vedblivende knyttet til Ladegaarden. Da denne nedlagdes, blev Husvildeafdelingen indrettet på Sct. Johannes Stiftelse og Sundholm.
Til erstatning for disse blev der i 1913 indrettet en lille Husvildeafdeling på den nedlagte kommuneskole på Øresundsvej, som antoges at være tilstrækkelig; men krigen og årene derefter medførte, at der måtte træffes betydeligt mere omfattende foranstaltninger.
Medens det i almindelighed kun var de såkaldte »Fattighusvilde«, Forsørgelsesvæsenet måtte tage sig af, antog forholdene i 1916 en ny karakter, idet det fra nu af også drejede sig om at skaffe husly til en stor mængde familier, der på grund af bolignøden ikke kunde få lejligheder, uagtet de havde midler til at betale lejen. Man måtte derfor lægge beslag på Forsørgelsesvæsenets stiftelser og på en del skoler, ligesom man opførte adskillige barakker
…Bolignøden voksede imidlertid i uhyre grad og nåede sit maksimum i oktober 1924, da der var i alt ca. 2200 familier med ca. 8700 personer under husvildeforsorg. Denne betydelige bolignød bevirkede dels et stærkt kommunalt boligbyggeri, dels at Forsørgelsesvæsenet måtte ty til forskellige hjælpemidler. Der oprettedes husvildeafdelinger i barakker, skoler, kaserner, lejre og private bygninger. I 1918-19 havde man efterhånden helt eller delvist lagt beslag på 30 af byens kommunale skoler."


Skrevet af
2012-08-29 06:56:14
Hej Eva

Den er oprettet. Så bliver det spændende at se om de tal, som står i Starbas kan bekræftes når vi er 100 % :)
Skrevet af
2012-08-29 07:10:46
Fint Jeppe.
I langt de fleste tilfælde er "Husvildeafdelingen" tilknyttet adresser rundt om i byen og er indtastet i Sted eller i Opgang, men den portion blade, hvor adressen ikke er angivet, kan så komme på plads.