Forum på politietsregisterblade.dk (2011-2018)

Hvorfor er der færre brugere og indtastere online?

Oprettet af
2011-04-09 23:29:57
Forfatter Indlæg
Skrevet af
2011-04-09 23:29:57
Kære alle
Vi vil gerne gøre projektet til et fælles projekt, som viser, hvor frugtbart et samarbejde mellem arkiv og brugere kan være. Vi er sikre på at der sidder mange brugere derude som faktisk har lyst til at taste, men er skræmt af indtastningssystemet. Vi har i den forbindelse fået en praktikant som vil, hjælpe os med at skriver en 'Kom hurtigt igang med at taste personer og adresser'-guide. Og måske, måske bliver der også en skærmvideo.

Vi vil gerne have alle input, der kan hjælpe os med at forstå hvad der kan få flere brugere til at taste.

Vores praktikant skal også hjælpe med at gøre brugermødet den 4. maj helt nærværende og godt forberedt ikke mindst.


:huh:
Skrevet af
2011-04-10 03:47:47
Hej Jeppe

Ang. Tastere

Her tror jeg man skal granske statistikken, så tegner der sig et billede.

Jeg har påpeget før, problemet i at have tastere, brugere og søgere i samme statistik, da den er uberegnelig.

En hurtigt scanning af listen siger 7989 brugere/søgere

De fleste har intet tastet. Her tror jeg dét er søgere.

Hvis man skønner at en slægts-forsker har et par grene i København kan man hurtigt komme op på 2000 registreringspoint

http://www.politietsregisterblade.dk/index.php?option=com_content&view=article&id=125&Itemid=88&lang=da

Ca. 2000 er nok til, at man kan sige "de har kun tastet deres egne aner" (min teori)

Så er der 97 personer tilbage, som sandsynligvis taster for at hjælpe andre med at søge.

Ud af de sidste, er der nok nogle der mener at "bladene er næsten færdigtastet" og ikke behøver at være med mere.

Ud af dem, er der en lille del procenter der fortsat taster, på livets lyst. (Pas endelig på, ikke at skræmme dem væk)

Jeg tror da også, der er nogle der er skræmt af systemet (ikke mange, mange),

men her gælder det om at fortælle, at man kan nøjes med hovedpersonerne, gerne i Neon :-)

Hvis I laver alt for meget om, til fordel for at hverve nye tastere og dem der kun skriver i forum, er jeg bange for at de "gamle trofaste", tastere giver op.

Så det er vel en balancegang og en bedre inddeling af brugere/tastere/søgere, kun sådan kan I se de reelle tal og arbejde ud fra dette.

Så for at trække nye tastere til; Lav en simpel vejledning som kun omhandler hovedpersoner OG en trin 2 til hele blade/adresser.
Skrevet af
2011-04-10 11:14:40
Jeg er en af dem der taster hvad jeg magter, jeg går ikke efter familie m.v., men jeg syntes overgangen til det nye system har været lidt drøj, men nu er jeg kommet efter det, det virkede lidt uoverskueligt at det hele skulle med.
Det er glædeligt når man opdager der er indtastet noget familie af en anden, så ved man at det man selv indtaster måske kan glæde en anden.
Jeg har alderen imod mig.
God weekend.
Skrevet af
2011-04-10 16:05:00
Maya skrev:
Ud af de sidste, er der nok nogle der mener at "bladene er næsten færdigtastet" og ikke behøver at være med mere.

Det er vist en sandhed med modifikationer, at grundregistreringen næsten er færdigtastet.

'Med det nuværende tempo er alle registerblade grundregistreret om 87 dage (12 uger)', står der lige nu, men har I lagt mærke til at prognosen i lang tid har ligget der omkring?
Man må konstatere, at antallet af grundregistreringer er faldet dramatisk siden 1. marts, hvor der blev givet los for alt det andet.
De pt. 12 uger kan absolut ikke forventes at være bare tilnærmelsesvis korrekt, og da vi efter det gamle system ville have været færdige medio marts, må det vel antages, at rigtig mange indtastere (incl. mig selv) er blevet skuffede og har tastet mindre end før.

Stadigvæk mener jeg, at grundregistreringer skulle have været gjort færdig, før man gik videre - de ca. 8½ % der mangler er dog en sjat.

Mvh. Steen
Skrevet af
2011-04-10 17:17:35
Hej

Jag skulle vilja ha fler exempel på alla förkortningarna som kan stå vid særlige bemærkninger i intastningsvejledningen.
Dom kan vara ganska knepiga att tyda.

Man kunde kanske också skriva alla varianter på sted/opgang. Baghuset, sidehuset osv. Det kan vara svårt att förstå alla förkortningar. Jag har haft någon og, och det vet jag inte vad det betyder.

Gentag adressen knappen som Inger önskade väntar man ivrigt på. Här på detta blad kan man tveka att börja på adresserna om man ska skriva in en och en ända fram till 1935 som jag tolkar det.

http://www.politietsregisterblade.dk/index.php?option=com_sfup&controller=politregisterblade&task=viewRegisterblad&id=2483002

Mvh

Eva Johansson
:cheer:
Skrevet af
2011-04-10 17:31:12
Hej Eva

"Gentag adressen knappen", ville være en stor hjælp, plus at det indtastede ville blive "stående", selv man har glemt et tal i eks. fødedato.

Det er ret "opgivende", når man har tastet en person med 7-8 navne, 2-3 stillinger og et langt fødested. Hvis du har overset et tal, slettes hele "molevitten" og

man skal starte helt forfra :-( øv ja
Skrevet af
2011-04-10 19:59:03
Hej !
Jeg tror at en del skyldes overgangen til det nye system, mange lidt ældre som syntes det skulle være en fornøjelse mener det er blevet
mere besværligt end en lettelse. Jeg har selv arbejdet med EDB i mere end et halvt århundrede må konstatere at man føler at systemet
er "skruet" forkert sammen, for eks. hvorfor har man ikke gjort brug af gentagelsestaster og F1 - F12 tasterne ?.
Jeg mener ikke det hjælper med en Praktikant det bliver systemet ikke bedre af, der vil stadig være for meget "Molboarbejde"
Blot et par enkelte meninger.
Skrevet af
2011-04-10 20:10:53
Hej Eva

Eva Johansson skrev:
Jag skulle vilja ha fler exempel på alla förkortningarna som kan stå vid særlige bemærkninger i intastningsvejledningen.
Dom kan vara ganska knepiga att tyda.

Man kunde kanske också skriva alla varianter på sted/opgang. Baghuset, sidehuset osv. Det kan vara svårt att förstå alla förkortningar. Jag har haft någon og, och det vet jag inte vad det betyder.

Gentag adressen knappen som Inger önskade väntar man ivrigt på. Här på detta blad kan man tveka att börja på adresserna om man ska skriva in en och en ända fram till 1935 som jag tolkar det.

http://www.politietsregisterblade.dk/index.php?option=com_sfup&controller=politregisterblade&task=viewRegisterblad&id=2483002

På ovenstående registerblad mener jeg at man kan skrive ligesom politiet med de mange datoer i kommentarfeltet. Især fordi datoerne fortsætter efter 1923. Man kan måske skrive den sidste dato, så den kan ses ved en søgning. Hvad mener andre?

Jeppe, vil det være muligt med et udtræk fra databasen med politiets særlige bemærkninger og med sted/opgang?
Skrevet af
2011-04-10 21:54:02
Hej Jeppe

Når vejret er godt, er der nok færre indtastere og brugere end når vi har en snestorm udenfor.

Med hensyn til indtastningsvejledningen så er den måske for grundig. En indtastning på nettet kan ofte forstås ved at læse teksten ved indtastningsfelterne, f.eks. som når I skriver 'Stillinger (adskil med semikolon)'. Dette kan umiddelbart forstås.

I indtastningsvejledningen står der følgende: I dette felt skriver du den stilling/stand vedkommende har. Hvis der står flere stillinger angivet, hvilket der tit gør, skriver du dem alle adskilt af semikoloner. Denne tekst er vist overflødig.

Til gengæld mangler der måske en information angående rækkefølgen af stillinger.

Det meste af teksten ved stilling (og andre punkter) er vist overflødig. Ved indtastningsfelterne kan der f.eks. stå følgende: 'Stillinger (profession + civilstand):' eller 'Stillinger (profession + evt. civilstand):' eller noget lignende.

Hvis vejledningen især kun handler om det som er svært eller som kan misforstås, vil det være nemmere at læse det væsentlige. Måske med nogle gode eksempler på registerblade og den tilhørende tekst. I kan måske selv konstruere nogle registerblade med de informationer som undertiden misforstås. Ved at se den rigtige tekst, så forstår man budskabet umiddelbart uden for megen forklarende tekst.

Specielle informationer kan gives i 'Tips og Tricks' og i 'FAQ'. Hvis der er noget som man er i tvivl om, kan man spørge Forum eller slå op i 'Tips og Tricks' og i 'FAQ'.

Hvis man køber et billet hos DSB ( http://www.dsb.dk/ ), så læser man ikke en indtastningsvejledning inden man starter indtastningen. Hvis man ønsker yderligere information, så læser man i vejledninger, f.eks. er det jo interessant om man kan få pengene tilbage hvis man ikke benytter billetten.

Så en indtastningsvejledning skal helst være selvforklarende. Hvis der undertiden er brug for speciel viden, så skal man nemt kunne finde de informationer som man har brug for.

P.S.:
Måske er der brug for en side med fejl som undertiden ses i indtastningen.
Skrevet af
2011-04-11 06:54:20
Et godt tip og jeg har vist påpeget noget lign., før :)

Sæt nogle statistikker og tællere på, så man kan se udviklingen af projektet. I den nye omlægning, har I fjernet "pr. dag og pr. time" i både Overordnet og Personlig Statistik.

Desuden en tæller, eller statistik ved hver Station/helst Rulle og/eller hver rulle og meget gerne, delt i Hovedperson og Fuldt registreret.

Plus én, der viser: Hvor mange taster, netop nu på denne rulle.


Det er vældigt godt til flere ting; :)

Hvor mangler der ekstra "arbejdskraft"

Her kan gæster se, at der rent faktisk sker noget.

Desuden virker dét psykologisk godt, for os der taster dagligt. Vi er trods alt flere der arbejder "på sagen" :) :cheer:
Skrevet af
2011-04-11 07:56:29
Hej med jer,

Jeg er ked af at sige det, men jeg er en af dem der har mistet lysten og overblikket og derfor ikke taster for tiden, selvom jeg ellers ville have været igang igen efter en længere pause. Det deprimerer mig at se, at der stadig er 10, 11 eller 12 uger til vi er færdige med grundregisteringen. Jeg er helt klar over, at det ikke bliver bedre af, at jeg har mistet pusten, men sådan er det altså. Antal uger har konsekvent rykket sig den forkerte vej siden 1. marts.

Jeg har altid tastet tilfældigt - der hvor der syntes at være et hul. Egne aner er primært fra Nørrebro - og allermest Valby, som jo stadig hænger, selvom vi var SÅ tæt på målet.

Jeg synes at ane, at andre har det lige som mig, men måske er det forkert opfattet.

Jeg synes stadig det er et fantastisk projekt, med masser af entusiasme, som formentlig er grunden til at man har syntes, at vi skulle ile videre, videre med nye muligheder. Men jeg synes stadig, at det er ulogisk at starte et nyt projekt, før det oprindelige var færdigt.

Nu glæder jeg mig bare til at resten af Valby kommer på, så vi trods alt kan sige at tilgængeligheden er tæt på komplet.

Hav en skøn dag allesammen!

Mange hilsner
Anette Eriksen
Skrevet af
2011-04-11 10:07:45
Jeg blev også skræmt , da der skulle skrives adresser. Men alt her i livet er jo en vane, så nu går det godt med det.
Man kan jo undlade at skrive adresserne, hvis man har det bedst med det. Jeg skriver lidt af hvert.

MVH Fleuron
Skrevet af
2011-04-11 14:33:43
Hej igen,

Jeg regner da også med at komme op på hesten igen. Jeg vil fortsætte med grundregistreringen til alt er grundregistreret. Men jeg har altså brugt den sidste måneds tid på at gå og ærgre mig over den forsinkelse, de nye muligheder har givet.

Jeg er stadig optimist :P

Mange hilsner
Anette Eriksen
Skrevet af
2011-04-11 17:27:26
Jeg taster skam alt det jeg kan nå.

Fortrinsvis grundregistreringer, men lidt adresser, ægtefæller og børn er det også blevet til.
Jeg vil helst se alle blade grundregistreret, før jeg kaster mig over adresser og mangler på blade, blade der er sprunget over osv.

og ja -
Nu er det blevet havevejr, og med 1250 m2, som jeg er alene om, så skal der altså bruges meget tid udenfor nu :-)

Jeg er da en af de, som er kede af, at vi ikke fik grundregistreringerne på plads, før de nye muligheder blev lagt op
- men glad for muligheden for / tilladelsen til, kun at taste enten det ene eller det andet.

Jeg tror det havde været smart at vente med tilføjelserne.
Så kunne man - når ALLE grundregistreringer var på plads f.eks vælge at taste ægtefæller.
Det ville være nemt at søge ud, da vi jo i forvejen havde afkrydset, om der var en ægtefælle nævnt på bladet.
- og lign. søgemuligheder :-)

Jeg er også ked af, at vi nu igen er oppe på 11-12 uger før grundregistreringen er færdig.
Vi var SÅ tæt på.- Og det var vel også medvirkende til, at man lige gav det en ekstra time i ny og næ, i både januar og februar !!

Men nu taster jeg mere sporadisk, og som før skrevet NU er det, langt om længe, blevet havevejr.
Skrevet af
2011-04-11 17:49:39
Jeg begyndte at taste, da jeg syntes jeg måtte yde lidt, da jeg selv havde haft stor glæde af at finde slægtninge pga andres tastearbejde.

Med den udvidede indtastning, mistede jeg modet lidt, men har nu besluttet at koncentrere mig om grundindtastninger. Det var jo netop sådanne som var en guldgrube for mig, så kunne jeg selv prøve at tyde resten på bladet.

Jeg tilslutter mig den gruppe af indtastere, som gerne havde set grundindtasningen færdig først.

Men jeg synes det er et fantastisk projekt!
:cheer:

Hilsen
Birte
Skrevet af
2011-04-11 20:03:01
Jeg fik arbejde igen, så derefter bliver der kun indtastninger når familien bliver lagt ud.

Men jeg går ind for at stor indtasterne får overrakt et registreringsblad med deres navn og kbh. rådhus's adresse på. De har hjulpet os der søger i det svære område kbh. på utrolig vis.
Skrevet af
2011-04-12 07:29:07
Eva Johansson skrev:
Hej

Jag skulle vilja ha fler exempel på alla förkortningarna som kan stå vid særlige bemærkninger i intastningsvejledningen.
Dom kan vara ganska knepiga att tyda.

Man kunde kanske också skriva alla varianter på sted/opgang. Baghuset, sidehuset osv. Det kan vara svårt att förstå alla förkortningar. Jag har haft någon og, och det vet jag inte vad det betyder.

Gentag adressen knappen som Inger önskade väntar man ivrigt på. Här på detta blad kan man tveka att börja på adresserna om man ska skriva in en och en ända fram till 1935 som jag tolkar det.

http://www.politietsregisterblade.dk/index.php?option=com_sfup&controller=politregisterblade&task=viewRegisterblad&id=2483002

Mvh

Eva Johansson
:cheer:

Hej Eva
Jeg vil lige prøve at høre Lars Peter om han ikke kan være behjælpelig med en liste over forkortelser for sted/opgang.
For særlige bemærkninger har vi denne forklaring i den historiske introduktion:
Hvad betyder de mange små noter som politiet har skrevet på registerbladene?

Afh. = afhørt. Omhandler i reglen udlændinge
Al. = Alimentation. Efterlyst fordi adresse ikke kendes af Københavns forsørgelsesvæsen. Alimentation er Børnebidrag som bliver indkrævet af derfra. Der kan evt. findes mere i Københavns forsørgelsesvæsen på Stadsarkivet.
Udtrukket = Udflyttet af Københavns Kommune. Står altid mellem adresserne eller som den sidste adresse.
PE = Politiets efterretninger. Henviser til den trykte serie. Findes på Københavns Stadsarkiv.
Dato + Genp. + distrikt = Kan findes i forsørgelsesvæsenets trykte Hovedregistre. Distriktet er ikke politidistriktet, men fattigdistriktet. Man skal ikke nødvendigvis søge i det år der står omtalt, da en person kun står opført i dette register første gang de bliver registreret hos forsørgelsesvæsenet. Det der står på registerbladet kan være en senere problematik.
http://www.politietsregisterblade.dk/index.php?option=com_content&view=article&id=64&Itemid=70&lang=da

Hvis der mangler nogle, vil vi opdatere listen.
Skrevet af
2011-04-12 08:19:12
Trov. Att, Tro. At, Trov. A osv= Troværdigheds Attest dén mangler på listen

Der mangler også (nok så vigtigt), en forklaring på hvad det betyder og hvor man finder mere/kommer videre :-) med Troværdigheden :-)
Skrevet af
2011-04-12 08:32:52
Hej Jeppe :)
Det har hjulpet mig meget at jeg selv kan rette mine fejl,
det virker ikke så håbløst, at taste nu!
(er det ikke rigtigt at der er blevet flere muligheder for selv at rette? )

Et ønske:
Kan der ikke blive en fast rubrik for vielsesdatoen?
Jeg er lidt "på herrens mark" med den dato!
Når jeg ser hvad andre gør bliver jeg ikke klogere,
nogle skriver den hos ham, andre hos hende, og nogle helgarderer og skriver den begge steder :dry:
Skrevet af
2011-04-12 08:42:01
Når nu flere i tråden, er begyndt at skrive hvad de taster, vil jeg da også være med :)

Jeg taster både grund- og hele blade, men kun på de ufærdige ruller og det håber jeg, at jeg må fortsætte med.

Dét er vigtigt for mig med afvekslingen i hele færdigtastede blade og person grundtastning, altså valget :)