Forum på politietsregisterblade.dk (2011-2018)

Utilfreds med indtastnigsformularen?

Oprettet af
2011-03-13 21:10:34
Forfatter Indlæg
Skrevet af
2011-03-13 21:10:34
I har lige bedt om en tilkendegivelse: Jeg har stemt "utilfreds"

Det er nu ikke fordi den nye formular er meget værre end den gamle. Blot skal man nu "tabbe" over langt flere felter for at komme til det vigtige: Personerne!

Allerede i april sidste år blev jeg træt af at taste de samme data igen og igen ved ensartede navne. Copy Paste kunne kun holde et enkelt felt, f.eks. Nielsen, men mange af fornavnene var jo også næsten en f.eks. Anton. Jeg startede med at bruge "keyboardmakroer" for at kunne genbruge hyppigst forekommende stillinger og stednavne med en eller to tastetryk.

Efterhånden udviklede og udbyggede jeg min egen indtastningsformular, der tager højde for følgende irritationsmomenter i den "officielle" formular:

- Valg af persontype: Slukker for irrelevante felter, så man kun skal "tabbe" mellem de relevante felter
- Navne bliver stående i formularen, så de kan genbruges/tilpasses ved indtastning af næste blad
- Der kan veksles mellem 2 varianeter af efternavnet, så afvigende stavemåder ikke slår det hyppigst anvendte alternativ fra. Eks.: Nielsen og Nilsson
- Ægtefælles eller barns fornavne indtastes i et særligt felt, så hovedpersonenes fornavn ikke forsvinder. Eks: Mange "Antoner" skal ikke genindtastes, fordi barnet hedder Josephine
- fødselsdatoer indtastes kun med betydende cifre - ingen foranstillede "0"'er og alle årstal mellem 00 og 20 foranstilles automatisk "19", mens årstal mellem 21 og 99 automatisk foranstilles "18"
- dødsdatoer - ligeså
- datofelter er mere tolerante for rettelser end hjemmesidens, som pga sin automatiske tab-funktion er ret bøvlet i den henseende. Felterne skal dog være nummeriske. Desværre kan jeg ikke gennemføre krav om at de andre felter skal være tekst - Det er en mangel i det gratisprogram, jeg har brugt.
- mulighed for blot at indlæse, uden at gemme. Nyttigt f.eks. hvor hovedpersonen har angivet et fødenavn eller har fået navneforandring. Et felt som ellers kun er åbent ved persontypen "ægtefælle"
-felterne kommer i logisk indtastningsrækkefølge: Efternavn, fornavne/ægtefællenavne, fødesnavn, fødested, datoer. Og som nævnt ovenfor kun de der er relevante for persontypen.
- keyboard makro bruges fortsat til de hyppigst forekommende stillinger og stednavne: Kh for København, tp for tjenestepige osv. osv. Da jeg ikke har fundet ud af at "binde" disse makroer til de specifikke felter har det dog den ulempe at der ind i mellem er kommer en uønsket færdiggørelse af ord.
F.eks. blev "Skr" og "da" blev det til Skræder og Dameskræderinde, Dameskræderinde jeg ville have "skrev" og "da". Det skulle dog nok kunne ordnes.
Da jeg ikke har programørbaggrund, har det været ret bøvelt at udvikle, så noget momentum er taget fra selve indtastningen, men måske kunne nogle af ovenstående tiltag inspirere til forbedringer

Venlig hilsen

Henrik Larsen
Skrevet af
2011-03-14 09:57:09
Hej Henrik
Det er meget brugbart at høre om den måde du har effektiviseret indtastningen på. Vi vil se om noget af det ikke kan implementeres i formularen.