Forum på politietsregisterblade.dk (2011-2018)

Tak for godt samarbejde

Oprettet af
2011-11-26 18:57:10
Forfatter Indlæg
Skrevet af
2011-11-26 18:57:10
Jeg har besluttet at holde som 'superbruger' og korrekturlæser på det tysksprogede person- og stednavnestof.
Siden starten på min indtasterkarriere har jeg lært meget om, hvordan politifolk i København afkodede mundtligt formidlede tyske/østeuropæiske stednavne og -personnavne. Som ekstragevinst har I gode kolleger givet mig en solid viden om Københavns topografi.
Jeg vil håbe for projektet, at der ad åre bliver plads til tanken om, at 'Politiets Registerblade' er et grænseoverskridende projekt, da der jo registreres megen migration til og fra Restdanmark (som sønderjyde må jeg altid have 1864-katastrofen i tankerne). Den ide, at databasen skulle være søgbar for internetbrugere, der ikke kender det lille danske sprogområde, og at man derfor burde standardisere stednavnene i forhold til skrivemåden omkr. 1920, vandt ikke gehør i projektgruppen. Det er ærgerligt, da Danmark normalt er et foregangsland, hvad angår digitalisering af kilder, og netop dette hovedstadsprojekt kunne have været en isbryder for mange centraleuropæiske stats- og stadsarkiver, der ligger inde med data af samme type og ved selvsyn kunne have fået ideen om at lægge deres data på nettet.

Der er tilstrækkeligt med projekter at tage fat på; jeg vil koncentrere mig om hertugdømmerne Slesvig og Holsten - og ønske jer god vind frem over med færre kursændringer end hidtil.

Inger Buchard
Skrevet af
2011-11-26 19:12:52
Hej Jeppe

Jeg synes at vi skal normalisere udenlandske stednavne som vi har gjort i meget lang tid. Vi der ikke kender til udenlandske stednavne har prøvet at løse indtastningen ved en Google-søgning (eller Forum) og kan kun finde nutidig stavemåde.

Det ser nærmest ud som om politiet har brugt en slags lydskrift, når de har skrevet udenlandske stednavne.

Det er et flot og et meget stort stykke arbejde som Inger og Eva laver :) . Vi kan ikke undvære dem i dette projekt.

—————————————————————–

P.S.:

På nettet er brugervenlighed vigtig. (Vi har 1255 gæster (brugere) på nuværende tidspunkt).

http://da.wikipedia.org/wiki/Brugervenlighed
Citat:
Brugervenlighed
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Brugervenlighed er i it-terminologi betegnelsen for den egenskab ved et system, at det er bekvemt at betjene, at systemet reagerer og fungerer som en bruger i målgruppen vil forvente.

Eksempel på brug: Hemmeligheden bag brugervenlighed er at lytte til og forstå brugeres behov, arbejdsgange, færdigheder, ordforråd, vaner og meget mere.
Skrevet af
2011-11-26 22:08:01
Jeg er bestemt ikke glad for at Inger, som er enormt vidende på det tysksproget område og har lagt meget energi i projektet, har valgt at stoppe. Men jeg kan godt se at vi/jeg har vaklet flere gange mht. til at ligge en klar linje; kildetro eller normalisering, dette i et forsøg på at imødekomme to modsatrettede ønsker blandt projektdeltagerne både indtastere og ansatte på stadsarkivet. Vi vil både blæse og have mel i munden. Og det går ikke uden en særlig metode. I vores tilfælde kunne det være at have to felter til fødesteder og stillinger, så kunne vi både være kildetro og normalisere samtidigt. Den bidende vigtigheden af at få det udviklet, har jeg ikke været opmærksom på, derfor er andre funktioner blevet prioriteret.

Jeg vil på projektets vegne takker Inger for det store arbejde og forsikre om at alt den tid der er brugt på at normaliser tyske stednavne ikke er spildt. Planen er p.t. at den normaliseret form vil blive bevaret i nyt felt til normaliseret fødested.

Men jeg kan love at vi tager det med i udviklingsplanerne for 2012. Nogen vil sige det er for sent, da meget er indtastet og noget er normaliseret, mens andet ikke er. Men vi har stadig et godt stykke vej endnu i dette indtastningsprojekt og der vil komme nye projekter fx begravelsesprotokollerne, så erfaringer og metoder vi udvikler er på ingen måde spildt.

Jeg håber at I har forståelse og vil have mere tålmodighed. Og så kan vi forhåbentlig i 2012 præsentere en løsning, der gør at vi kan både være kildetro og normalisere.
Skrevet af
2012-05-23 09:22:52
Hej Inger

Har du ikke lyst til at komme tilbage som superbruger - du er stærkt savnet med din store viden.

Du kan få et hertugdømme her :silly:
Skrevet af
2012-05-23 14:01:39
Hej Inge

Sådan et hertugdømme er jo en vanskelig sag at regere over, så jeg nøjes med rettighederne som superbruger. Jeg tror, Jeppe er i gang med at organisere min genoptagelse i gruppen.

Hilsen

Inger Buchard

30 sekunder senere:
PS: jeg kan se, at det allerede ER sket
Skrevet af
2012-05-23 15:23:17
Hej Inger

Det er bare så dejligt og du får alle dine hertugdømmer.


;)
Skrevet af
2012-05-23 17:51:44
Hej Inger

Det har jeg længe ønsket, at du returnerede til supergruppen i kraft af din store viden i det tyske område !

Jeg har den opfattelse at et projekt af disse dimensioner skal trække på alle tilgængelige ressourser og det er
også dig :)

Velkommen tilbage, Henrik :cheer:
Skrevet af
2012-05-23 18:04:52
Også et STORT Hurra fra mig :)
Velkommen tilbage
Skrevet af
2012-05-23 18:58:33
:) :cheer: :laugh:
Skrevet af
2012-05-23 20:33:24
Jeg vil også ønske dig velkommen tilbage - din store viden har været stærkt savnet.

vh
Karin Heise
Skrevet af
2012-05-24 04:44:33
Hej Inger

Velkommen tilbage :)