Forum på politietsregisterblade.dk (2011-2018)

Navne ombyttet.

Oprettet af
2011-04-12 14:22:11
Forfatter Indlæg
Skrevet af
2011-04-12 14:22:11
Hej

Der er en eller flere som bytter om på for og efternavn. Gå evt. i Søg og find og ret dem venligst. Du skriver bare efternavnet i rubrikken fornavn så kommer de som perler på en snor.

Med venlig hilsen
Inge :ohmy:
Skrevet af
2011-04-12 17:13:44
Et eksempel
http://www.politietsregisterblade.dk/index.php?option=com_sfup&controller=politregisterblade&task=editperson&id=2329147&person_id=1099469

Kan der ikke tilgå vedkommende en reminder om, at se sig bedre for?

Inger
Skrevet af
2011-04-12 19:59:14
Jeg vil sende den indtaster en besked…
Skrevet af
2011-04-12 21:40:16
Det pågældende blad skulle også have være fejlmeldt "flere blade på et billede".

Eva
Skrevet af
2011-04-13 09:28:30
Hej

Hvis der er flere som laver ovenstående fejl, så kan man måske bytte om på rækkefølgen i indtastningen, altså indtastning af fornavne først, og derefter efternavne. Det plejer man andre steder på nettet.

Jeg har nogle få steder set fødested skrevet i fødenavn-feltet og omvendt. Måske kan man se på indtastningsrækkefølgen hvis der er fejl som gentager sig. Man kunne f.eks. anbringe indtastningsfeltet for ægtefællens fødenavn ved siden af efternavns-feltet.
Skrevet af
2011-04-13 11:52:24
Jeg synes ikke, de relativt få fejl skal medføre den ændring ML foreslår. Der er jo indtastet adskillige poster uden fejl, og de fleste indtastere har en rutine, der ikke skal forstyrres på det punkt.

Men derfor kunne man jo godt ønske sig, at folk der er hurtige på tastaturet lige øver lidt selvkontrol ind imellem.

Jeg kunne tænke mig, at man kunne se en liste over sine sidste 100 (250 …) indtastninger på een gang - kund grunddata, ikke koner og kommentarer. Det giver et hurtigt overblik over, om man har fulgt felt-inddelingen, om der er årstal, der springer i øjnene o.l. Det kunne vi, da vi indtastede Nygaards Sedler, og opstillingen af samme type data i søjle var meget pædagogisk ;-)

Inger
Skrevet af
2011-04-13 12:41:41
Jeg holder med Inger :)
Jeg har også en rutine jeg følger

Men……………… siden denne side er blevet lagt om ca. 1 marts har jeg ikke lavet en eneste fejl :silly:
Antal fejlrapporter i dine registreringer: 0…. FLOT IKKE :)

Det har før været fremme her! at man lærer af sine fejl, og der er jeg meget enig.
Så hvis fejlraporten igen kunne komme til at virke, så jeg kunne se når jeg laver "kuk" i min tasninger, ville jeg være glad :)
Skrevet af
2011-04-13 12:50:03
Hej Inger og Kirsten

På nuværende tidspunkt er det vel egentlig en testperiode inden alle begynder at taste ægtefæller og adresser og inden mange nye indtastere kommer til. Jeg mener at det er vigtigt at indtastningen foregår så brugervenligt som muligt. Man skal helst først læse en vejledning, når der optræder en speciel tekst på registerbladet.

Jeg ser ikke så mange generelle fejl, men I der retter fejl må have et overblik over hvor der laves fejl.

Jeg ved ikke hvor mange der taster ægtefæller og adresser på nuværende tidspunkt, men det er nok vigtigt at teste indtastningen på personer som er nybegyndere på dette netsted og iagttage deres indtastning. Jeg har hørt at man tester diverse systemer ved at sidde ved siden af en testperson og iagttage denne. Testpersonen fortæller også hvad han/hun gør og tænker under indtastningen.

Hvis man ændrer noget, kan man midlertidigt skrive en tekst med rødt eller indtastningsrammen kan være rød. Jeg synes godt at man kan forbedre systemer selvom man så i en kort periode skal ændre sin rutine.

Som sagt mener jeg at teksten på indtastningssiden skal være selvforklarende og at man skal kunne indtaste uden at læse en meget lang vejledning og desuden en historisk introduktion (med forkortelser: PE, Genp. osv.). Forkortelserne kan stå i vejledningen eller i en valgliste (dropdown-liste) på indtastningssiden. Med hensyn til en vejledning så bør den nok være kort og uden den tekst som også står på indtastningssiden. Gode råd kan gives i 'FAQ' og i 'Tips og Tricks', f.eks. en information om at man kan skrive den del af en adresse som man kan læse tydeligt og så kommer der forslag på vejnavne med netop den kombination.
Skrevet af
2011-04-14 10:56:43
Jeppe skrev:
Jeg vil sende den indtaster en besked…

Fordi fejlrapporteringen til den enkelte indtaster ikke virker pt. bliver indtasterne ikke opmærksomme på de fejl de taster. Men jeg begynder ikke at skrive ud til indtasterne om fejl. Men satser på vi snart har funktionen oppe igen og indtasterne således bliver opmærksomme på deres tastefejl.

Ang. rækkefølge af felterne, bytter vi ikke om.