Forum på politietsregisterblade.dk (2011-2018)

Retningslinier før nye tastere starter ?

Oprettet af
2014-04-14 06:29:38
Forfatter Indlæg
Skrevet af
2014-04-14 06:29:38
Hvilke retningslinier bliver meddelt før nye tastere starter ?
Måske er denne taster ikke ny ?

Dette blad har flere fejl og igen egen kommentar i stedet for at spørge her i Forum om hjælp til at tyde og tegn på at Vejledningen burde læses.

Bladet var fejlmeldt og igen låst ;)

Jeg retter ikke og retter ikke fejlmeldn. lige her og nu.


http://www.politietsregisterblade.dk/index.php?option=com_sfup&controller=politregisterblade&task=viewRegisterblad&id=2269864&backside=0&searchname=&isbrowsing=&browsetype=4
Venlig hilsen
Anne
Skrevet af
2014-04-14 07:22:09
Hej Anne

Vi skriver under Deltag at man skal læse indtastningsvejledningen. Men det er sikkert ikke altid en indtaster kan huske det hele. Vi har også lige holdt et introkursus, hvor vi havde fokus på at komme i gang med at taste lidt fremfor at terpe indtastningsvejledningen. Ud fra det betragtning at når man først har fået en god oplevelse med at taste så kan man gå i detaljer med indtastningsvejledningen efterfølgende.

Det er ikke helt let at rekruttere nye indtastere, da der er flere interessante projekter at vælge imellem for slægtsforskere. Og vi er så langt inde i indtastningen at man som nye hurtigt kan opleve at man har svært ved at følge med i alle de regler vi har for indtastning.

Men det er godt du og andre superbrugere er meget opmærksom på kvaliteten, som vi skal værne om ;)



For at deltage skal du have adgang til en computer med internetadgang. Det tager kun få minutter at blive indtaster. Det eneste, du skal gøre, er at oprette dig som bruger og læse indtastningsvejledningen. Så kan du gå i gang.
Mange hilsner fra
Jeppe
Skrevet af
2014-04-14 08:01:53
Hej Jeppe

Tak for svar - blev lidt klogere og forstår det ikke er nemt at rekruttere nye tastere.

Det er heller ikke nemt for os "gamle" med alle de ændringer eller forslag til disse, da alt sidder på rygraden og lidt vane mennesker er vi vel.

Kan man ikke beslutte at nogle ændringer ikke er så nødvendige f.eks. nu at skulle skrive i Tjeneste - det har vi da ikke skulle før - eller ;)
Venlig hilsen
Anne
Skrevet af
2014-04-14 08:16:17
Hej

Sätt en länk till vägledningen så man snabbt kommer dit (som i den gamla utgåvan) den är svår att hitta och det är inte alla som har en meny.
Med vänlig hälsning Eva Johansson, Ramlösa, Skåne, Sverige, med anor från Hinge Sogn, Jylland, Danmark
Skrevet af
2014-04-14 08:30:58
Hej Anne

Anne skrev:
Kan man ikke beslutte at nogle ændringer ikke er så nødvendige f.eks. nu at skulle skrive i Tjeneste - det har vi da ikke skulle før - eller

Vi vedtog engang at vi ikke skulle skrive om personerne boede til leje eller var i tjeneste hos en person.

Dengang var der nogle som indtastede det, og nogle som ikke indtastede det.


——————————————————

Vi har også skrevet en del om 'som Patient' og 'i Tjeneste' f.eks. på et hospital. Flere superbrugere syntes at det var vigtigt at skrive at personen var patient eller i tjeneste på et hospital. Så vi besluttede at det skulle skrives. Det er først nu at vi er blevet enige om feltet hvor det skal indtastes (i feltet Sted, da ordene hører til stedet, f.eks. et hospital). Det blev indtastet flere forskellige steder, og der stod ikke nogen regel angående dette i vejledningen.

Når man indtaster i en database, så er det vigtigt at ord som hører sammen står i samme felt.

Hvis det var en transskription som vi lavede, så kunne man skrive det meste i kommentarfeltet.

Men da ordene bliver anbragt i en database, bør man ikke indtaste i kommentarfeltet.

Desværre fik vi aldrig anbragt gift i et felt, så det bliver indtastet i kommentarfeltet. Gift passer slet ikke til nogle af de felter som vi har, så der er ikke noget vi kan gøre ved dette på nuværende tidspunkt. Der burde have været et felt til denne dato, men det er for sent at lave det nu.
Med venlig hilsen Marianne
Skrevet af
2014-04-14 08:45:05
Hej

Ved introkurset blev de vigtigste dele af vejledningen gennemgået. Kurset varede vist i 2½ time, og der var ikke ret lang tid til indtastning. Men efter kurset håber jeg at deltagerne ser lidt mere på diverse vejledninger.

Kurset var slået op hos DIS-Danmark, så dette kan også have givet os nogle nye indtastere. Måske er der nogle slægtsforskere som tidligere har set på registerbladene, og så nu er ved at indtaste deres egne. Det kan også være de har besluttet sig for at deltage i indtastningen.

Med det nuværende tempo har vi vist 2 år tilbage. Jeg håber at vi kan få flere indtastere så vi kan komme videre til nye spændende indtastningsprojekter. I nye projekter kan vi sikkert finde flere oplysninger om vores egne aner.
Med venlig hilsen Marianne
Skrevet af
2014-04-14 09:54:12
Jeg mener:
Hvis man oprettede et felt til hver af de oplysninger man ønskede skulle med,
så kunne vejledningen blive meget enkel!
Tast oplysningerne fra bladet i de respektive felter, (alle andre oplysninger medtages ikke)
og feltet Registrators Kommentar kunne komme tilbage til registrator/mig.

Dette må være det optimale, og som enhver kan gå til.

Og så vågnede jeg :blink:
MVH. Kirsten
Skrevet af
2014-04-14 16:10:58
Hej alle der har besvare dette indlæg. :)

Det er rart at læse hvordan introkurset sker - håber på mange nye tastere og måske skal jeg/vi være noget overbærende - prøver i fremtiden.
Som en hvis form for undskyldning var her flere fejl ;)

Har nu rettet det omtalte link - hvor en anden har været der først og slettet fejlmeldingen og har sprunget over det der også skulle stå i Udfyldelsesdato ;) plus et par andre fejl der var overset.
Venlig hilsen
Anne