Forum på politietsregisterblade.dk (2011-2018)

4 års jubilæum

Oprettet af
2014-01-10 12:47:15
Forfatter Indlæg
Skrevet af
2014-01-10 12:47:15
Kære alle.

Vi er faktisk nogle stykker, der i dag har 4 års Jubilæum. Jeg har pillet min gamle mail frem, men det så dateret i Februar, men jeg ved jeg startede 10 Januar, da det var dagen efter min brors fødselsdag (9 Januar) Vi blev ikke rigtigt registret dengang, det var en testside. :cheer:

Jeg ved vi var 5-7 personer i de tidlige tider, 2-4 andre design væk fra det vi har nu.

En af mine første mail med Jeppe :-) Det var her vi testede Aller første gang. Siden så helst anderledes ud, nærmest en testside. Vi fik så et nyt design, som også skulle testes, dette design kørte vi med i flere år, så fik vi dette design, vi har nu.

Jeppe Christensen <jeppec@kff.kk.dk>

02/02/10

til Bo, mig

Hej Maya

Vi ser nærmere på det


Med venlig hilsen

Jeppe

IT-arkivar

______________________________

KØBENHAVNS KOMMUNE

Kultur- og Fritidsforvaltningen

Stadsarkivet

Rådhuset

1599 København V

Telefon

3268 7289

E-mail

jeppec@kff.kk.dk

www.ksa.kk.dk

Fra: Maya Rasmussen
Sendt: 2. februar 2010 11:47
Til: Jeppe Christensen
Emne: Nye taste-side

Det har virkelig været 4 berigende år, helt fantastisk, tænk at vi er nået så langt på 4 år.
Og så fik vi jo dødebladene med, midt i det hele og glemte blade, der lå i andre kasser.

Nu ser jeg at der er problemer, grundet folk ikke har tydet rigtigt, meldt fejl rigtigt og ikke mindst, gået videre til næste blad.

Folk bliver sure over, at de nu skal sidde og rette noget som måske er 3-4 år gammelt. Vi skal jo regne med, at nogle er døde og borte, under Projektet og nogle er skræmmet væk.

Tastningsmuligheder og rubrikker var jo helt anderledes, da vi startede. Vi havde jo ikke så mange rubrikker og muligheder. Jeg husker, at jeg kæmpede for at få rubrikken "Hjemmet" og jeg mener stadig at det gjorde det nemmere for os.
Hvem husker , da vi skulle sidde og taste Hjemmet, hver gang. :-)


Vi har været rigtig mange som har gjort deres Aller bedste, for at færdiggøre projektet.


Vi har jo snart noget 70 % og min personlige mening er, at vi må være glade for 90 %, da nogle blade er komplet ulæselige og dem der scanner om, ikke ser det som et problem. De taster måske ikke. Det er de daglige tastere, vi skal satse på og give dem nogle bedre scanninger. Så skal vi nok få dem tydet, helt sikkert.


Vi er nu i (efter min mening) 3 Fase, her hvor vi taster så færdig vi kan og her SKAL vi prøve, at få stadsarkivet til at forstå, at vi skal have lidt flere muligheder og penge til at scanne næsten umulige billeder.

Mange billeder kan ved anden scanning, måske blive opdelt i 2 blade, jeg ved ikke lige hvordan, men gøres mere lys, eller mørk og forstørres yderligere i en helt ny teknik.

Hovedsagen er at vi forstår, at nu er vi i slutperioden og i rette-perioden, så glæd jer over at vi går i 3 fase :-)

Til alle jer, TAK for godt samarbejde, jeg satser også på den sidste del. Håber I er med og får de bedste arbejdsvilkår, ved endnu bedre scanninger :-) STOR Tak til Jeppe, Bo, Kristian, Mads og vores nu afdøde Jens Peter (Jeg ved han lytter i himlen). Tak for at I har lyttet til Tasterne og opfyldt vores ønsker til Projektet og jeg ved I finder en udvej til de sidste vanskelige blade, bedre scanninger og rettelser. :-) Ikke mindst, men sidst TAK til alle taste kolleger og bær over med huller i ruller og umulige billeder, små fejl, bed om forbedring, i stedet for. Se lyset og næste Projekt :-)

PS Vi har skiftet forum og design ca. 3 gange og Vejledning 6-8 gange medens jeg har været med :-) Så der er vel ikke så meget at sige til, hvis folk bliver lidt forvirret. Husk nu nogle er gået fra Projektet. Vejledningerne er så også (desværre) steget fra et enkelt blad, til mange, mange :-( sider. Helt uoverskuelige og u-nødvendigt. Lav nogle flere autoknapper.

Hvis man skriver generelt kildetro for tastningerne, kan alle forstå, altså hvad der står på Bladet, men hvis man laver sær regler for det ene og det andet, giver det forståelses problemer og en meter lang vejledning :-) http://www.politietsregisterblade.dk/component/content/article?id=180

For næste projekt ønsker jeg minimum vejledning, men mange autoknapper, Som København, Aarhus, Odense, Arbejdsmand, Enke osv, de mest almindelige i rullegardin :-) en drøm :-) OG Kildetro.
Mvh Maya
Taster DDA KIIP siden 19-03-2008, Taster Politiets Registerblade siden 14-01-2010, Har været Skribent på Wikipedia. Slægtsforsket fra år 2000. Forsker på Sjælland. (hele Kbh. og Nordsjælland), Indexer for AOV. Taster også for DFS :-)
Skrevet af
2014-01-10 15:00:34
Det er morsomt at læse dit indlæg Maya, jeg blev registreret 14.1.2010, 4 år siden.
Der er løbet meget vand i stranden siden da. B)
Venlig hilsen Inge-Lise
Indtaster på http://www.marstallere.dk/
Indtaster på Begravelses Protokoller.
Skrevet af
2014-01-10 19:14:02
Ja Inge-Lise :)

Her er et link til Dis Danmark, hvor der bliver talt en del om de nye muligheder. :-)

Station 4 Amager, var den første station, der blev lagt op.

I starten havde vi kun en skrabet testside, at taste i og vi tastede kun hovedpersoner.

Fra Dec. 2009

http://www.dis-danmark.dk/forum/read.php?2,608008
Mvh Maya
Taster DDA KIIP siden 19-03-2008, Taster Politiets Registerblade siden 14-01-2010, Har været Skribent på Wikipedia. Slægtsforsket fra år 2000. Forsker på Sjælland. (hele Kbh. og Nordsjælland), Indexer for AOV. Taster også for DFS :-)
Skrevet af
2014-01-11 15:15:49
Hej Maya, tak for dit indlæg, som er rigtig relevant. Og tillykke med at vi har nået så meget.

Men jeg forstår ikke helt disse linjer.

da nogle blade er komplet ulæselige og dem der scanner om, ikke ser det som et problem. De taster måske ikke

Jeg taster og skanner og alle der skanner om, er rutinerede tastere. Hvis der er blade der er ulæselige skal de selvfølgelig fejlmeldes og omskannes. Lige pt. har jeg skannet 4 hele kasser a 12-1600 blade i hver, som så er blevet sendt til Eva J. i Hälsingborg, der sidder hjemme hos sig selv og erstatter blad for blad i flere ruller, der var meget ulæselige.
Denne nye måde vi kan rette på nu, betyder at man også kan opholde sig udenfor Artillerivej og være med til at rette. Så der sker rigtig meget nu. Men fejlmeld endelig, hvis blade ikke kan læses eller der er flere blade på et blad, dubletter skal også fejlmeldes.
Vi er nu næsten færdig med station 1, men kommer der flere fejlmeldinger, samler vi op på dem senere.
Venlig hilsen
Jette
Skrevet af
2014-01-11 16:54:43
Hej

Jag är ganska trött på det eviga rabblet om källtroget. Hur vet du att du skriver källtroget när man inte har något aning om vad det är man skriver om och bara hamrar in bokstäver. Du skriver om man skriver källtroget förstår alla. Jag bifogar Norge som exempel (allt mörkgrönt är rättat) Det var inte ens i närheten av källtroget. Vad tror du att Norrmännen säger?

Man måste också värdera vad det är för en källa man arbetar med och man måste också få lov att göra någon slags rättning.

Där är lika mycket fel på de danska orterna och övriga världen.

För övrigt har det tagit över 2 år att rätta de svenska orterna.
Med vänlig hälsning Eva Johansson, Ramlösa, Skåne, Sverige, med anor från Hinge Sogn, Jylland, Danmark
Skrevet af
2014-01-11 20:37:12
Hej Jette

Dét var nu mere ment som et spørgsmål og du har besvaret det, mange tak :cheer:

Jeg har ikke været fuld klar over, hvordan rette arbejdet foregik. Tak for forklaringen.
Mvh Maya
Taster DDA KIIP siden 19-03-2008, Taster Politiets Registerblade siden 14-01-2010, Har været Skribent på Wikipedia. Slægtsforsket fra år 2000. Forsker på Sjælland. (hele Kbh. og Nordsjælland), Indexer for AOV. Taster også for DFS :-)