Forum på politietsregisterblade.dk (2011-2018)

Hvornår låser man et blad?

Oprettet af
2012-12-13 17:19:26
Forfatter Indlæg
Skrevet af
2012-12-13 17:19:26
Kære alle der komplet-registrerer,

Pas på med den turbo - jeg/vi finder relativt mange blade, der er komplet-registreret, men hvor der er spørgsmålstegn i navnet (indtasteren har ikke kunnet læse navnet), fødselsdato/-år er ikke komplet, så scanningen burde have været lavet om (men bladet er ikke fejlrapporteret som ulæselig), udfyldelsesdato kan ikke læses (samme fejl), der er flere blade på billedet (type-3-fejl er ikke fejlrapporteret !) o.s.v. . Det er trist at opdage, at der har været 2 personer forbi de pågældende blade, og alligevel er der ikke foretaget en fejlrapportering eller korrekt indtastning. I må stramme jer an, så vi får alle disse blade med i denne fase af fejlrettelserne. - M.v.h. Kim
Skrevet af
2012-12-20 16:26:27
Kim skriver:
Pas på med den turbo - jeg/vi finder relativt mange blade, der er komplet-registreret, men hvor der er spørgsmålstegn i navnet (indtasteren har ikke kunnet læse navnet), fødselsdato/-år er ikke komplet, så scanningen burde have været lavet om (men bladet er ikke fejlrapporteret som ulæselig), udfyldelsesdato kan ikke læses (samme fejl), der er flere blade på billedet (type-3-fejl er ikke fejlrapporteret !) o.s.v. . Det er trist at opdage, at der har været 2 personer forbi de pågældende blade, og alligevel er der ikke foretaget en fejlrapportering eller korrekt indtastning. I må stramme jer an, så vi får alle disse blade med i denne fase af fejlrettelserne.

Jeg har indtil i dag fulgt den praksis, at hvis der ikke kan foretages yderligere registrering af et blad, har jeg fejlmeldt det efter opskriften og derpå markeret bladet som komplet registreret.
Logikken er, at så dukker bladet ikke evindeligt op som næste ikke-registrerede blad.
Og da der (i hvert fald tidligere i indeværende tastesæson) har været tale om en to-trins-raket: først 'komplet registreret' og derpå 'korrekturlæst', har jeg ikke set noget problem i den fremgangsmåde

Skal jeg ophøre med denne praksis?
I øvrigt strammer jeg mig an alt det jeg kan - hvis jeg mente det modsatte, ville jeg ikke fortsætte som indtaster.

Inger
Skrevet af
2012-12-20 16:52:56
Hej Inger

Tack Inger, det är ju precis det jag menar, men tycks inte bli förstådd.

Se eventuellt mitt inlägg:

http://www.politietsregisterblade.dk/index.php?option=com_kunena&Itemid=81&func=view&catid=16&id=16644&limit=6&limitstart=6&lang=da
Skrevet af
2012-12-20 17:49:19
Hej Inger og Eva J.

Efter min opfattelse er vi nødt til at fortsætte med at låse bladene efter at have tastet det vi kan tyde/læse
netop for ikke at skulle blade gennem disse blade for anden eller tredje gang.

Sålænge vi husker at fejlmelde kan det vel ikke gå helt galt ? !

venlig hilsen Henrik
Skrevet af
2012-12-20 18:07:24
Jeg afventer Kims respons

Inger
Skrevet af
2012-12-20 18:07:55
Hej

Nu har der været mange indlæg og forslag.
Og jeg må have det "skåret ud i pap". ;)
——————

Når det er fejlmeldt - skal låses.
Når kun noget af kortet er udfyldt - skal låses.
Når hele kortet er udfyldt - skal låses.
——————-
Hvis ovenstående er korrekt opfattet er det nemt at forstå - ellers ?
Skrevet af
2012-12-20 20:48:56
Hej alle

Når det er fejlmeldt - skal det ikke låses. Det burde ikke optræde når man klikke til næste ikke-kompletregistreret (og ellers skal vi have det ændret)
Når kun noget af kortet er udfyldt - skal det ikke låses.
Når hele kortet er udfyldt - skal det låses.

:D
Skrevet af
2012-12-20 20:58:32
Tak for svar.

Er printet ud og håber der ikke nu kommer andre forslag - dette var til at forstå. :)
Skrevet af
2012-12-20 21:30:04
Med risiko for at en af jer vil føle jer trådt for nær, bliver jeg nu nødt til at komme med en kommentar, især fordi mindst en af jer venter på det. Det er jo de vilkår, der hersker på denne form for Forum, som vi alle er en del af, men som jeg ikke selv er den store tilhænger af.

Som frivillig deltager (i flere år) i dette projekt har jeg fulgt de mange selvbestaltede regler, der over tid er blevet ”legitimeret” ved at mere end en indtaster markerede ”like” til en eller anden god ide, som poppede op. Der kan naturligvis i visse tilfælde være visse fordele ved at lave regler om det ene og det andet, men i mange tilfælde er det i et helhedssyn ikke nødvendigvis en fordel for den samlede proces. Jeg skal her koncentrere mig om den konkrete problemstilling: Hvornår foretages Komplet-regitrering af registrerblade ?

Ifølge indtastningsvejledningen (som har været og fortsat er den eneste gældende ”LOV” for rettelserne) kan

Komplet-registrering kan kun finde sted, når følgende 3 betingelser er opfyldt:

1. Når alle oplysninger er indtastet og korrekturlæst 1. gang,

2. Når alle fejltyper er (min. type 2 og 3 fejl) er rapporteret, og

3. Når alle fejl efterfølgende er rettet, og der er foretaget en endelig korrekturlæsning.


Da indtastningsvejledningen tilsyneladende ikke er klart nok formuleret, vil vi drøfte dette i begyndelsen af det nye år, og om nødvendigt må ovennævnte præciseres, så lignende misforståelser fremover undgås.

De forhold, der kan virke uhensigtsmæssige, når der foretages komplet-registreringer må tages separat, og der kan forhåbentlig findes en acceptabel løsning på dette. Det er dog ikke en løsning at komplet-registrere for at undgå problemer en evt. næste gennemgang. Jeg forstår fortsat ikke, hvordan det samme blad efterfølgende kan blive et problem, hvis man systematisk gennemgår bladene for fejl. Jeg skal derfor anmode om en verificering af problemet, hvis vi skal have mulighed for at gøre noget ved dette.

Komplet-registreringen af tusindvis af mangelfuldt udfyldte blade med utilstrækkelige fejlrapporteringer vanskeliggør i øjeblikket vor videre fremdrift, og til orientering er der pr. d.d. et stort antal blade, hvor der indgår et spørgsmålstegn:

i efternavnet: 255 bade,

i fornavnet: 10.179 blade,

i fødested: 6.924 blade.


Hvis du har forslag til, hvordan vi løser disse problemer ser vi frem til at modtage dine forslag, og vi vil helt sikkert få brug for at få løst disse problemer (vi kan kalde det 'foretaget fejlrettelser'), så vi håber, at du står på spring …
Skrevet af
2012-12-20 22:26:26
Jeppe skrev:
Hej alle

Når det er fejlmeldt - skal det ikke låses. Det burde ikke optræde når man klikke til næste ikke-kompletregistreret (og ellers skal vi have det ændret)
Når kun noget af kortet er udfyldt - skal det ikke låses.
Når hele kortet er udfyldt - skal det låses.

:D

Hej

Det var 2 divergerende svar

Enligt Jeppe : skal ikke låses

Och i Kim svar:
"Komplet-registrering kun finde sted når
2. Når alle fejltyper er (min. type 2 og 3 fejl) er rapporteret, "




Om det felanmälda bladet hoppas över när man går till nästa icke kompletta, varför skall det då vara öppet?
Iden var att det skulle bli en 1 i stället för en 0 i registringsstatus så man slipper ägna tid åt att bläddra igenom dom gång på gång.

Exempel: om jag vill skriva färdigt alla Sverige, Malmö och söker fram dom med registringsstatus 0 får jag alla felanmälda som jag då måste bläddra igenom. Det kan då röra sig om 100-tals blad som man inte kan göra någonting åt ändå.

Den tiden kan vi då ägna åt att försöka lösa alla frågetecken som man kan söka fram.

:(
Skrevet af
2012-12-21 05:04:17
Vi har altid skulle låse bladet ved fejl, så bladet ikke hele tiden dukker op.

Skal der nu laves om, igen :dry:
Skrevet af
2012-12-21 05:52:51
Der har været delte meninger, gennem tiderne :S

1 år og 3 måneder siden.

Jeppe skrev

http://www.politietsregisterblade.dk/index.php?option=com_kunena&Itemid=81&func=view&catid=6&id=6842&limit=6&limitstart=6&lang=da

Det gør ikke det store at de fejlmeldte blade markeres som komplet registreret, andet end de fremgår af statistikken. Vi skal nok finde og slette de overflødige, det er dog ikke et arbejde der er begyndt endnu, og jeg regner med det først for alvor sættes i gang i 2012, når vi har hentet nogle flere medarbejderresurser hjem til projektet eller udviklet en funktion så superbrugerne kan indstille til sletning.


1 år og 4 måneder siden.

Dan skrev

http://www.politietsregisterblade.dk/index.php?option=com_kunena&Itemid=81&func=view&id=5908&catid=6&lang=da#5908

Vær rar altid at låse Registerbladet når det er komplet registreret.

Gælder også blade med fejl i registreringen.

Når vi har rettet fejlen i registreringen, er vi nødt til at læse bladet igennem for at låse det.



1 år og 8 måneder siden.

http://www.politietsregisterblade.dk/index.php?option=com_kunena&Itemid=81&func=view&catid=6&id=3036&lang=da#3042

Jeppe skrev

Det er ikke nogen god idé at markere/låse fejlraportterede registerblade som komplet registrerede. Så vil de også tælle med i statistikken over komplet registrerede blade.
Er problemet at man ikke kan se de er fejlraportterede? Måske skulle vi overveje at flytte fejlmeldingen længere op på skærmen.
Skrevet af
2012-12-21 07:24:48
Hej alle
Jeg vil sørger for en klar linje mht. om fejlmeldte blade skal låses eller ej. Og vender tilbage - der er ingen grund til at debattere det yderligere før :)
Skrevet af
2012-12-21 07:30:04
Det er da Ok, Jeppe

Bare husk at den klare linie, skal tage hensyn til de flere 100 tusinde Enker, som ikke er kommet på som stillinger (fordi vejledningen blev lavet om).

Disse blade kan så heller ikke lukkes/afsluttes hvis I ophæver lukningen ;-)
Skrevet af
2012-12-21 12:11:37
Hej alle

Vi har haft en længere snak om dette emne i en anden tråd der handlede om statistik, men nu får den sin egen tråd.

Jeg har lige talt om hvor mange blade der er låst (markeret som komplet registreret) og samtidigt er fejlmeldt. Det er ikke færre end 11. 290!

Grundliggende kan et blad ikke være komplet registreret, hvis det er fejlmeldt. Først når en fejlen fx ulæselig, flere blade på et osv. er løst skal man markere bladet som komplet. Det fremgår ikke klar af vejledningen, og er noget jeg vil præcisere. Ved at tilføje:

OBS, hvis et blad fejlmeldes kan det ikke være markeret som komplet registreret!

Men vær søde at være opmærksomme på det fremover at hvis et blade fejlmedes også fx som dublet, som det ikke låses (markeres som komplet). jeg vil lige undersøge om vi ikke kan indfør et tjek fra systemet så man ikke får lov at låse bladet hvis der er en fejl på, og det bliver låst op, hvis man melder en fejl på bladet.

Når vi bliver mere konsekvente på dette vil det gøre fejlretningsarbejdet lettere og sikre og vi kommer tilbage til blade er er blevet fejlrettet fx når et ulæseligt blad er blevet genscannet, fjernes fejlen fra bladet og det vil så igen dukke op når man hopper til næste ikke komplet registreret blad.

Det betyder at jeg på et tidspunkt vil køre en automatisk kørsel som fjerne låsningen på alle disse 11.290 blade, med dertil hørende konsekvens for procenter der er komplet registreret. Men jeg afventer lige at vi kan få indført et systemtjek så vi ikke fremover vil have blade der både er låste og fejlmeldte.

Skriv endelig hvis I ikke forstå denne fremgangsmåde :)

PS Jeg har flyttede de indlæg vedr. emnet over i denne tråd.
Skrevet af
2012-12-21 12:34:51
Hej Jeppe

Det er taget til efteretning og så har Maya så ret i at i alle de blade hvor Enke,Frk. og andre civilstillinger optræder
må stå som ikke fuldregistrerede, medmindre det er en superbruger der har været ind over bladet, da det
jo kun er superbrugerne der kan gå ind og rette disse oplysninger !

venlig hilsen Henrik
Skrevet af
2012-12-22 07:53:43
Ja, vi det vil vi være opmærksomme på. :)
Skrevet af
2012-12-30 00:44:01
Er det ikke meningen, at kun helt færdige blade skal meldes komplette/låses?

Jeg blev i tvivl, siden Maya skriver "vi har altid skullet låse….

I indtastningsvejledningen står:

"6. Diverse
Knap med teksten 'Klik her hvis registerbladet er komplet registreret'

Når alle oplysninger er indtastet og korrekturlæst klikkes på knappen 'Klik her hvis registerbladet er komplet registreret'.

Husk at læse korrektur på alt det indtastede, også det som du ikke selv har indtastet! Og meld eventuelle fejl, se rapportering af fejl herunder.

OBS, hvis et blad fejlmeldes kan det ikke være markeret som komplet registreret!"

Der står til gengæld også, at det er en "Ny indtastningsvejledning". Hvor ny den er ved jeg ikke.


Jeg forstår godt, at Eva (og andre - jeg selv inklusive) i visse situationer gerne vil slippe for at skulle bladre forbi allerede fejlmeldte blade.
Det må da bare klares på en anden måde, end ved at "misbruge" begrebet "komplet registreret", når bladene nu ikke er komplet
registreret.

Det må skulle klares ved at sætte fornuftige søgekriterier op i avanceret søgning. Jeg har tidligere slået til lyd for, at man skulle kunne bruge "blank"/"ingenting" i søgekriterierne. Kunne man det ville en søgning med fejltype "et tomt felt" give alle de blade, der ikke har en fejlmelding tilknyttet. Bemærk at en blank ikke er det samme som "indeholder ikke".


Venlig hilsen


Henrik Larsen
Skrevet af
2012-12-30 06:07:17
Henrik Larsen skrev:
Er det ikke meningen, at kun helt færdige blade skal meldes komplette/låses?

Jeg blev i tvivl, siden Maya skriver "vi har altid skullet låse….

I indtastningsvejledningen står:

"6. Diverse
Knap med teksten 'Klik her hvis registerbladet er komplet registreret'

Når alle oplysninger er indtastet og korrekturlæst klikkes på knappen 'Klik her hvis registerbladet er komplet registreret'.

Husk at læse korrektur på alt det indtastede, også det som du ikke selv har indtastet! Og meld eventuelle fejl, se rapportering af fejl herunder.

OBS, hvis et blad fejlmeldes kan det ikke være markeret som komplet registreret!"

Der står til gengæld også, at det er en "Ny indtastningsvejledning". Hvor ny den er ved jeg ikke.

Hej Henrik

Vær venlig at læse mine indlæg igen og klik ind på linkene jeg har sat, tak :) (det er til tråde der er over 1 år gamle)

Ny indtastningsvejledning er fra maj 2012, altså under et år. Vi har haft adskillige før denne. Det meste af den nye kom i stand ved Superbrugermødet i April 2012.

Derudover blev der rettet og rettet og tilføjet i et godt stykke tid efter.

Afsnit 6 Diverse er senest opdateret 20 december 2012, se helt nede i bunden af vejledningen så kan du se opdateringsdatoerne.

PS. Afsnit 6 Diverse, linien "OBS, hvis et blad fejlmeldes kan det ikke være markeret som komplet registreret!" Denne linie har slet ikke været med før 20. december 2012 !!
Skrevet af
2012-12-30 08:11:27
Hej alle
Det er helt korrekt at vi først har præciseret at enten er et blad fejlmeldt eller komplet registreret ellers er det bare et blad som ikke er tastet endnu :)