Forum på politietsregisterblade.dk (2011-2018)

Tilgængelighed til de endnu manglende blade

Oprettet af
2011-03-02 13:31:10
Forfatter Indlæg
Skrevet af
2011-03-02 13:31:10
Hej Jeppe

Det nye program med alt hvad det kommer til at betyde er smadder godt.
De småting der altid kommer ved sådan en frigivelse er jeg sikker på vil blive løst hen ad vejen.

Når det er sagt kunne jeg godt tænke mig at vide hvad der nu sker med tilgængeligheden for de resterende ca 15% af bladene.

Vi var jo tæt på at have hele grundregistreringen på plads.
Dette ville i sig selv være en milepæl, da databasen herved virkelig var "uden mangler" og et virkeligt hit.

Lige nu kan man checkke sine aner i det eksisterende materiale og må så besøge stadsarkivet for at se på resten.

Havde man nu ventet et par uger med denne release ville problemet (hvis der er et) have været løst.
Lige nu ser det ud til at energien bliver spredt ud på hele databasen, hvilket medfører at der vil gå laaaaang tid inden resten bliver grundregistreret.

Mit forslag til løsning kunne være blot at give resten fri nu.
Derved kan alle dog se i bladene.

mvh
Eric
Skrevet af
2011-03-02 14:16:53
Vi lægger de resterende blade op i det tempo vi har færdigbearbejdet dem. Der er en helt række af operationer de udsættes for; sortering, opsplitning (da en del hænger sammen på et billed), komprimering fra tiff til jpg, cropning og opretning.

Vi regner med at alle blade er oppe inden udgangen af april.
Skrevet af
2011-03-02 15:39:37
Hej Jeppe

Efter min mening har Eric fuldstændig ret, når han påpeger det problematiske i der er åbnet for den fuldstændige registrering nogle uger for tidligt! Det er da ret ærgerligt, når en ikke ubetydelig procentdel af registerbladene mangler at blive registreret.
Hovedværdien af registerbladene ligger da i primær-registreringen, som nu vil vare længere end nødvendigt.
Kan det mon lade sig gøre, hvis det ellers kan accepteres, at vende tilbage til det gamle system lidt endnu?

Mvh. Steen
Skrevet af
2011-03-02 15:49:00
Hej Steen og Eric
Jeg forstår jeres fokus på grundregistreringen, som vi projektgruppen også syntes er afgørende for søgninger mv. Men det er samtidigt vigtigt for os at vi får taget hul på den komplette registrering og så den er toptunet, når grundregistreringen er færdig. Man kan fortsat som indtaster går efter grundregistreringen, dvs. indtastning af hovedpersoner. Man vælger bare at fortsætte når hovedpersonen er tastet.
Skrevet af
2011-03-02 16:25:35
Hej Jeppe og alle

Det lyder bare smaddergodt for så har vi mulighed for at få færdiggjort grundindtastningen inden for kort tid og dem der vil taste bladet totalt kan så vælge at gøre det :laugh:

Mvh Henrik
Skrevet af
2011-03-02 16:45:44
Hej alle.

Jeg er ret enige med Eric og Steen

john
Skrevet af
2011-03-03 09:12:55
Hej Jeppe.

Har prøvet, at indtaste hovedperson, og derefter gå videre til næste uregistreret blad. det virker, men går man tilgage til det lige indtastede blad - så står der "En registrator er ved" osv. Det er måske ikke en fejlmelding, men det virker lidt underligt. Er der en grund til denne melding ?
mvh
john
Skrevet af
2011-03-03 09:18:56
Hej Jeppe.

Hvis man "bare" indtaster hovedpersonen, så har jeg ikke fundet feltet "ægtefælle angivet", det er muligt, at jeg har overset dette felt. Og man kan ikke indtaste ægtefælles navn, hvis der på bladet blot står "gift"
mvh
john
Skrevet af
2011-03-03 17:07:41
Langt hen ad vejen er jeg enig i, at det nye indtastningsprogram er udmærket, men jeg er også enig i, at energien nu går fra grundregistreringen, som man kunne have håbet på var færdig til april.

Grundregistreringen ER det vigtigste. Dog er alle personnavne nyttige (ægtefæller og børn), men det er vel nok blevet bøvlet at indtaste, med masser a musenavigering.

Det er som om man i sin iver for at få alt med har glemt, at man jo kan se selve bladet, når man har fundet personen.

Det må være af fuldstændig marginal betydning at registre kortet oprettelsdato og div. særlige forkortelser, som man jo kan se på billedet.

Det samme gælder adresserne. Et kæmpe indtastningsarbejde med marginal betydning for at finde relevante personer. Jeg har godt nok tidligere i dette forum set argumentet, at det skulle være lettere at finde en relevant folketælling ud fra disse oplyninger, men et kig på billedet skulle kunne gøre det. Måske kan man finde en samlever eller en slægtning med eget kort på denne måde, men med mindre man går op i en specifik ejendoms historie, er det spild af krudt.

Min opfording til mine medindtastere skal derfor være: Lad os bruge kræfterne på at få personnavnene på plads

Venlig hilsen

Henrik Larsen
Skrevet af
2011-03-03 17:19:27
Hej Henrik

Det er som talt ud af mit hjerte så du skal have mange tak for dit indlæg.

Det er for mig klart at med det drive der var i indtastningerne med mellem 40.000 - 45.000 tast om ugen lå det jo lige
rundt om hjørnet at få færdiggjort grundindtastningen !

Mvh. Henrik :huh:
Skrevet af
2011-03-03 19:07:06
Hej John
Det er ikke dig som ikke kan finde feltet.

Feltet gift/ugift er ikke med i den nye indtastningsformular, fordi det bliver overflødigt når ægtefællens indtastes. Vi mangler at tilrette søgefunktionen.
Skrevet af
2011-03-03 19:24:21
Hej,

Jeg har flere gange rost dette fantastiske projekt, og det har jeg egentlig tænkt mig, at bliive ved med, men jeg er dog dybt forundret over, at man igangsætter den udvidede registrering før den oprindeligt vedtagne registrering er afsluttet. Jeg skal undlade at gentage de argumenter, der allerede har været ført, blot tilføje at jeg er helt enig i, at man burde have færdiggjort det oprindelige projekt først. Så mit spørgsmål er enkelt nok: Er der en dybere begrundelse for, hvorfor man lige præcis nu kaster alle de nye registreringsmuligigheder på banen?

Som jeg læser mange indlæg i disse dage er mange indtastere nu igang med at finde egne aner og egne indtastninger, for at færdiggøre dem istedet for at fortsætte med de blade, der ikke er registreret.

Som sagt, jeg synes at projektet er super, men her kan jeg altså slet ikke se logikken.

Mange hilsner
Anette Eriksen
Skrevet af
2011-03-03 20:29:16
Hej Anette og andre
Vi lytter og tager jeres ytringer seriøst.
Det har hele tiden været planen at gå videre med den komplette registrering. Vi satte en deadline der hed 1. marts engang i efteråret, som vi så har arbejdet efter. Jeg kan godt se der er en del omstillings-udfordringer, og håber bestemt ikke at indtasterne køre surt i dem. Vi regner da også med at nogle indtastere vil gå målrettet efter at få registreret alle hovedpersoner, mens andre vil taste hele blade. Men det tager selvfølgelig noget tempo ud af grundregistreringen, til gengæld vil det vil åbne op for nye søgemuligheder og nye måder at benytte oplysningerne på bladene på. Projektet har udviklet sig utroligt meget det sidste år og indtasterne har ære for det. Vi er i projektgruppen, styregruppen og ikke mindst referencegruppen, hvor repræsentanter for de slægts historiske foreninger sidder, ambitiøse på projektets vegne. Og vil gerne tilbyde indtasterne og brugerne muligheder, som er helt fremme, hvor bølgerne brydes mht. brugerindragelse og teknologi.

Vi håber at det nye mere kompliceret indtastningssystem stadig kan anvendes til effektive og hurtige personregistreringer og ser meget gerne på eventuelle justeringer.
Skrevet af
2011-03-07 10:00:06
Hej Jeppe.

Når man bruger "Søg", så får man en liste med personer - og ved en person står der f.eks. "angivet ægtefælle - NEJ" - men klikker man på link'et for denne personen, så får man bladet frem, samt data for denne person, og så kan man også se, at navnet på konen indtastet.
Selv om man p.t. ikke får konens navn frem, så burde feltet "angivet ægtefælle" vel i det mindste skrive JA, og ikke NEJ ved dette felt ?

Med venlig hilsen
john