Forum på politietsregisterblade.dk (2011-2018)

At rette i stillingsfeltet

Oprettet af
2011-02-27 13:34:04
Forfatter Indlæg
Skrevet af
2011-02-27 13:34:04
Jeg har nogle gange registreret "enke" i stillingsfeltet, fordi det har stået der. Siden er jeg blevet opmærksom på, at det må man ikke skrive, fordi det ikke er en stilling. Så det gør jeg naturligvis ikke længere. De er nu vist i mine fejlregistreringer, men jeg kan jo ikke selv rette dem, så jeg må jo blot lade dem stå.

Noget helt andet er, at det undrer mig, at man ikke skal skrive det, der rent faktisk står i stillingsfeltet - uanset om det er en stilling eller ej. Jeg ser ikke lige problemet i en søgesituation, for der er jo ikke - hos de pågældende - en stilling at søge på. Hvis man søger "Marie Jensen" og ved at hun var enke, kunne det vel ligefrem være en fordel.

Jeg er med på, at det er sådan, nogen har besluttet, at det skal være og det bøjer jeg mig naturligvis for og regner så med, at andre får rettet de fejl, jeg desværre har lavet. Går ud fra at det sker kollektivt ved at man laver en søg/erstat der sørger for at "enke" rettes til et blankt felt.

Mange hilsner
Anette Eriksen
Skrevet af
2011-02-27 14:46:19
Hej Anette

Vi kan endnu ikke få rettet stilinger, men det kommer, så vidt jeg ved

Jeg har selv 2 fejl, der hænger og venter og jeg har selv indberettet fejlene, men kan desværre endnu, ikke rette

Persson, Caroline Stilling Ingen Station 7 (Østerbro) Rulle 0036 Registerblad 3088
Petersen, Nicolaj Christian fejl i stilling: Opsynsmand Station 7 (Østerbro) Rulle 0038 Registerblad 2062

Til dit andet spørgsmål

En enke, søn, eller datter m.f., jo ikke en Stilling/Erhverv og man skal vel være tro mod registerbladet, hvor rubrikken hedder LIVSSTILLING.
Man er jo ikke søn, datter eller enke hele livet og det er ikke et erhverv.
Det er ikke noget man "har besluttet", dét er en del af det danske sprog :-)
Skrevet af
2011-02-27 14:48:25
Hej igen Anette

Jeg har gjort det til en vane, at skrive Enke i kommentar-feltet og håber så vi kan komme til at søge i kommentarer, senere :-)
Skrevet af
2011-02-27 16:49:25
Hej Maya,

Tak for din respons. Du har da helt ret i, at enke, søn m.v. ikke er en livsstilling. Det kan vi slet ikke blive uenige om. Men politiet har jo så ikke selv været særligt trofaste mod felterne, når de har udfyldt med netop enke osv.

Nå, men de var nu heller ikke nogen stor bekymring - blot en stille undren.

Hav en dejlig søndag aften.

Mange hilsner
Anette Eriksen
Skrevet af
2011-02-27 17:42:40
Hej Anette og Maya.

Leder man efter personer, er det vel p.t. en fordel, at der står enke i feltet "Livsstilling", da man ikke p.t. kan læse kommentar-feltet. Den fejl med Enke i livsstillingsfeltet kan vel rettes i databasen med et "søg" og erstat ?.
Hvad med betegnelserne "Frøken" ?

Med venlig hilsen
john
Skrevet af
2011-02-27 18:04:02
fralandet skrev:
Hej Anette og Maya.

Leder man efter personer, er det vel p.t. en fordel, at der står enke i feltet "Livsstilling", da man ikke p.t. kan læse kommentar-feltet. Den fejl med Enke i livsstillingsfeltet kan vel rettes i databasen med et "søg" og erstat ?.
Hvad med betegnelserne "Frøken" ?

Med venlig hilsen
john


Frøken er heller ikke en Stilling/erhverv, det er (efter min mening), lig med en Gammel-jomfru.

Vent nu lidt, som jeg har forstået kommer der nyt, inden længe. Hvis du vil have Frøken med, så skriv i kommentar-feltet :-)
Skrevet af
2011-02-28 11:25:17
Til Maya

Som instruktionen til indtastningen er udformet skal det der står i feltet indtastes uanset, om det anses for rigtigt eller ej.

Mvh
John V
Skrevet af
2011-02-28 12:13:58
jOrdV skrev:
Til Maya

Som instruktionen til indtastningen er udformet skal det der står i feltet indtastes uanset, om det anses for rigtigt eller ej.

Mvh
John V


Hej John

I Vejledningen står:

(Livs)Stilling
I dette felt skriver du den beskæftigelse vedkommende har. Hvis der står flere stillinger angivet, hvilket der tit gør, skriver du kun en, den seneste hvis det er til at afgøre. Klik herefter på . Du vil så kunne indtaste en anden stilling. Denne gentager du for hver enkelt stilling. Når den sidste stilling er indtastet, klikker du på . Nogle gange vil du støde på at stillingen er overstreget. Her skriver du naturligvis det som ikke er overstreget som det første, men kan du afgøre hvad der står ”under” det overstreget, skriver dette som ny stilling. Grunden til dette er, at vi jo ikke altid kan afgøre om det overstreget var en fejl eller noget uaktuelt.

Det er meningen at basen skal registrere professioner og feltet skal bruges til dette. Du vil støde på en del blade hvor der i feltet står andet end egentlige stillinger. Det er oftes det som hedder civilstandsregistreringer. Det er betegnelser som fx enke, søn/datter af, frøken , fru og lign. Disse skal derfor IKKE indtastes. Ofte forekommer der er spørgsmålstegn i dette felt. Dette skrives heller ikke. Optræder en person som fx tidligere, forhenværende, førhen og lign., skrives stillingen efterfulgt af komma og fhv. Fx styrmand, fhv.

http://www.politietsregisterblade.dk/index.php?option=com_content&view=article&id=66&Itemid=72&lang=da
Skrevet af
2011-02-28 12:44:10
Hej.
Øverst i feltet med livsstilling Står der Stand Og Rang.
Altså Enke er vel en Stand.?
Hilsen Inga.
Skrevet af
2011-02-28 13:21:43
Hej,

Jeg er sådan set fuldkommen enig med både John og Inga. Det var derfor jeg bragte det frem. F.eks. kan "Frøken" vel godt være en livsstilling for døtre af det bedre borgerskab - indtil de evt. blev gift.

Men vi må bøje os for de regler, der er aftalt for, hvad der skal indtastes. Derfor har jeg siden, jeg blev opmærksom på dette, undladt at indtaste enke, frøken, søn etc - selvom jeg fortsat synes, at det er ulogisk, at man ikke bare taster det, der står i feltet.

Men det er et superprojekt med en super projektledelse og så må vi følge de regler, der er - indtil andet måtte blive besluttet.

Mange hilsner
Anette Eriksen
Skrevet af
2011-02-28 13:28:57
Hej igen

Jeg mener (er ikke sikker), at det opstod, fordi meningen var, at man skulle kunne udtrække en liste over alle stillinger i Kbh., i den pågældende tid,

hvor registerbladene blev ført. Altså en liste på erhverv/stillinger så der kunne laves en form for overblik, over arbejdslivet i Kbh.

Hvis man nu tager søn, datter, frøken, enker med: Så er listen jo ikke på erhverv.

Igen, jeg tør ikke helt udtale mig om grunden mere :-( Så vi må nok afvente en forklaring fra Jeppe og Projektgruppen.

Nu bliver jeg da helt i tvivl om det hele :-) ja

God dag
Skrevet af
2011-02-28 13:38:09
Hej igen

Nu fandt jeg dét jeg ledte efter :-)

Denne liste er fra August sidste år, der havde vi jo ikke tastet så meget, men dette må være en "prøve" liste, et lille forsøg.

http://www.politietsregisterblade.dk/index.php?option=com_content&view=article&id=84%3Aflere-blade-fra-station-6&catid=40%3Anyheder&Itemid=80&lang=da

I skal downloade den lille liste, hvor der står, se her
Skrevet af
2011-02-28 15:01:53
Hej

Der er også lister i Jeppes svar nederst på nedenstående side:
http://www.politietsregisterblade.dk/index.php?option=com_kunena&Itemid=81&func=view&catid=6&id=710&limit=6&limitstart=24&lang=da

Jeppe skrev:
Jeg har vedhæftet 3 lister en med alle stillinger og 2 med alle fødesteder, de er sorteret alfabetisk og der er også sat et antal på.
Skrevet af
2011-02-28 15:23:50
Ja, de er da også nyere, tak for link :-)
Skrevet af
2011-02-28 18:00:50
Hej alle
Vi overvejede, da vejledningen blev skrevet for et års tid siden sagen med de nævnte betegnelser, herunder de familiær (datter, søn, enke) og vurderede at de ikke skulle indtastes i feltet livsstilling. Vi har talt om at oplysningen kunne placeres i et separat felt med familiærebetegnelser. Men ikke prioriteret det, derfor kommer det heller ikke med i den komplette registrering nu. I og med at vi nu får registreret ægtefællen, herunder om hun/han er afdød, vil man kunne finde enkerne. Men det er selvfølgelig ikke alle betegnelser man kan udlede på denne måde.

Vi er åben for at se på denne sag igen, men da vi er kommet så langt ind i registreringen giver det ikke meget mening at skifte kurs nu.
Skrevet af
2011-02-28 20:31:37
En frøken kan være det samme som en tjenestepige eller barnepige :
Frue- og frøkentitlen blev indført ved Det kgl. Teater 1. september 1870. I den følgende tid bredte brugen af ordet sig til tjenestepiger,

saxet fra wikipedia.

Jeg har altså også skrevet Frøken ind som titel, da jeg troede det havde noget med en barnepige at gøre.
Jeg har ikke skrevet datter eller enke, som titel, men frøken - ja.
Nå, men det må jo så rettes efterhånden.
Skrevet af
2011-03-01 04:43:23
Hej Jannie

Ja, det kan der være noget om, men i mange tilfælde har der stået noget før Frøken, i dem jeg har tastet

Feks. Barnefrøken, Husfrøken, Pigefrøken osv.

God dag.
Skrevet af
2011-03-01 10:17:24
Ja, og derfor er det jo desværre nok også en fejl fra min side :-(
Håber det går at rette efterhånden :-)
Også god dag til dig.