Forum på kbharkiv.dk (2016-2020)

OBS! Dødssteder indtastes efter nye retningslinjer

Oprettet af
2020-05-12 06:57:30
Forfatter Indlæg
Skrevet af
2020-05-12 06:57:30
Kære alle indtastere
Før påske ændrede vi mådet at indtaste døds- og findesteder på. Vi kan se at alle indtastere ikke er opmærksomme på dette og stadig vælger *skal oprettes for Døds- og findesteder som skal markeres med en samlekategori og så skrive kildetro i kommentarfeltet.

Læs venligst denne tidligere forklaring og se det nye afsnit i indtastningsvejledningen:

Vi har justeret den måde vi indtaster Døds- og findersted.
Det vi konkret gør er at forkorte listen ved at:
• vi holder op med at skelne mellem dødssted og findested. Den kommer kun til at indeholde steder/adresser/institutioner osv. uden angivelse af om det er et døds- eller findested. Kun meget brugte findesteder vil stadig være på listen.
• Derudover gennemgår vi alle de værdier der kun er brugt en gang og ser om de ikke i stedet kan placeres under fx ’Anden adresse…’ eller ’Se kommentar’. (det kommer til at tage lidt tid, før vi er færdige med det).
• Sidst men ikke mindst bliver en del af de listeværdier, som er meget beslægtede og som indtasterne har svært ved at skelne imellem lagt sammen.



Det, der bliver den store ændring er, at kommentarfeltet fremover skal bruges i endnu højere grad til at fortælle om der er tale om et findested og til indtaste hvad, der står hvis der vælges en overordnet værdi på listen som fx ’Uden for København…’

Kommentarfeltet skal derfor udfyldes med:
Findested: [kildetro indtastning af det præcise findested], hvis der er tale om et findested OG/ELLER hvis en overordnet værdi på listen er valgt.
Dødssted: [kildetro indtastning af det præcise dødssted], hvis der er valgt en overordnet værdi på listen.

Vi angiver altså ikke at der er tale om et dødssted i kommentaren med mindre, der er brugt en overordnet værdi, f.eks. Anden adresse i København. Mens vi altid bruger kommentarfeltet, hvis der er tale om et findested.
Læs det opdateret afsnit i indtastningsvejledningen. www.kbharkiv.dk/deltag/tast/indtast-begr...egravelser#doedssted

OBS! Arbejdet med listen er ikke afsluttet, men vi vil gerne fra nu af have jer til at indtaste efter de nye retningslinjer. Kæmpe tak til Eva Ersbøll for at ville hjælpe med at forenkle listen og konsekvensrette.
Mange hilsner fra
Jeppe
Digitalarkivar ved Københavns Stadsarkiv