Forum på kbharkiv.dk (2016-2020)

Flere markante bygninger på gadelisten?

Oprettet af
2016-11-19 07:44:32
Forfatter Indlæg
Skrevet af
2016-11-19 07:44:32
Hej
Jeg synes, det er ærgerligt, at gadelisten ikke har f.eks. hverken Vartov eller Lægeforeningens Boliger, men at man skal indtaste nogle anonyme adresser hhv. i Farvergade og på Østerbrogade.
Vartov var også hospital og plejehjem og er en kendt institution.
Lægeforeningens Boliger - kendt af alle.
Der er sikkert andre eksempler.
Kunne man ikke udvide gadelisten lidt? Et alternativ er et stedfelt som på registerbladene.
Venlig hilsen Eva E
Skrevet af
2016-11-19 10:19:35
Hej

Jeg ønsker også et Stedfelt. Det ser underligt ud at der tastes en adresse som ikke står i posten. Hvis der tastes forkert her, så finder vi aldrig det sted.

I et Stedfelt kan man nemt søge på Stednavnet, f.eks. navnet på en stiftelse.

Der kan måske også komme stednavne hvor vi ikke kan finde adressen, og så kan man taste stednavnet og vælge *ukendt adresse eller noget lignende.
Med venlig hilsen Marianne
Skrevet af
2016-11-19 13:45:15
Måske kunne man have et stedfelt med en begrænset liste at vælge fra, for ligesom at have lidt styr på det. Det kunne være et uddrag af bygningslisten (hele bygningslisten ville være at skyde over målet).
Vartov, Politiarresten på Nytorv 23, Lægeforeningens Boliger og Jagtvejens Arbejderboliger ville f.eks. være oplagte kandidater, hvis de ikke er "gader".
Venlig hilsen Eva E
Skrevet af
2016-11-19 14:28:17
Hej

Jeg synes at vi selv skal taste i et Stedfelt. Når et stednavn er tastet en gang, så foreslås indtastningen. Det kunne jeg se da jeg tastede Petersen.
Med venlig hilsen Marianne
Skrevet af
2016-11-21 15:22:19
Hej alle
Tak for alle gode input :).
Det her med adresser og bygninger er rigtig svært. Det har vi set både med Politiets Registerblade og Politiets Mandtaller.
Fordelen ved at taste adressen er, at det vil gøre det meget let for os i fremtiden at lave geografiske kort med udgangspunkt i begravelsesprotokollerne. Det vil være supernemt at lave en GIS-løsning (eller bare bruge googlemaps) og kombinere det med andre data: hvor var spædbarnsdødeligheden højst, hvordan var byens kvarterer socialt set og andre spændende ting.
Men selvfølgelig skal det også være til at have med at gøre. Vi har valgt at oprette de 14 største hospitaler og plejehjem i Kildetasteren, en kontrolleret lille liste, hvor vi ret let kan matche adressen. Det kan godt være, at vi også skal have Vartov med, for der er mange afdøde fra Vartov (og muligvis også Lægeforeningens Boliger). Det ser jeg lige på.
mange hilsner
Helga
Skrevet af
2016-11-21 15:54:18
Hej

Jeg synes at I skal oprette feltet Sted. Det er uundværligt. Stednavne indtastes i feltet Sted, og hvis vi kender adressen så indtaster vi den. Ellers kan vi vælge *Ukendt adresse eller lignende.

Herved kan vi også kontrollere om et sted har fået den rigtige adresse ved alle indtastninger. Vi kan måske også senere finde den rigtige adresse og så indtaste den ved stedet.
Med venlig hilsen Marianne
Skrevet af
2016-11-22 07:24:14
Hej
Både Vartov og Det Kgl. Vajsenhus har deres egen afdeling på Assistens Kg før 1880 iflg. kortet i wikien.
Mon ikke alle døde derfra har disse institutioner som adresse?
Vajsenhuset har ligget flere steder.
Jeg synes, det er problematisk, hvis disse store og markante institutioner slet ikke kan indgå i en søgning.
Venlig hilsen Eva E
Skrevet af
2016-11-22 10:21:31
Hej

Når man bruger GIS eller Googlemaps kan man anbringe en bygning på et kort så det er lige så nemt at finde et sted som en gade. Steder kan anbringes præcist. Desuden kan adressen blive ændret i tidens løb, f.eks. kan gaden skifte navn eller nummer.

—–
Måske er det bedst at indtaste det som står i begravelsesprotokollen, især hvis det står på en ensartet måde. På registerbladene varierede det meget, nogle gange blev adressen brugt og andre gange var det bygningen som blev brugt.
Men det dur ikke med en adresse som ikke står i begravelsesprotokollen. Enten skal stedet stå i et felt sted eller også skal stedet står på gadelisten.
Vi får brug for feltet Sted. Der kan være steder hvor vi ikke kender den præcise adresse, og det er svært når en gade får et nyt navn for hvornår præcist får den det nye navn.
Lad os indtaste det som står i begravelsesprotokollen.
Med venlig hilsen Marianne
Skrevet af
2016-11-22 10:35:42
Hej alle
Jeg er helt med, at vi kan udvide gadelisten i forhold til f.eks. Vartov, da det er en kendt bygning, også i dag. Men hvis vi vil have nogle geografiske data, som vi kan bruge til noget, skal vi være lidt forsigtige.
Det gælder også søgninger. Hver gang, vi opretter en bygning, kan posterne registreres på to forskellige måder og dermed skal de også søges på to måder. Skal Aldersro Bryggeri søges under Aldersro Bryggeri eller under Jagtvejen f.eks.? Så jeg kan godt se jeres pointer, men lige på dette punkt er nok en god idé at være lidt forsigtige.
mange hilsner
Helga
Skrevet af
2016-11-22 11:10:57
Hej Helga

Man bør i det mindste kunne skrive det som står i begravelsesprotokollen. Det ser underligt ud at der står navnet på en stiftelse i protokollen og så en adresse i indtastningen. Vi vil ikke kun genfinde disse steder hvis adressen tastes forkert.

Vi har brug for feltet Sted. Det skal oprettes inden vi har tastet for meget for så skal vi læse det hele igennem igen for at rette.

Det ville måske være praktisk at alle steder blev indtastet i feltet Sted. Som gade kan man så vælge adressen eller *nærmere specificeret i Sted eller lignende. Der vil være bygninger som vi ikke kender adressen på, og det er svært når gaden skifter navn og numre i tidens løb.

Man kan heller ikke finde tidligere gader på Googlemaps medmindre man indtegner samtlige gader på kortet. Det vil tage meget lang tid. Desuden kan vi ikke anbringe gadens numre på Googlemaps, men vi kan anbringe en bygning meget præcist.

P.S.: Aldersro Bryggeri skal indtastes i feltet Sted.
Med venlig hilsen Marianne
Skrevet af
2016-11-25 12:50:26
Hej Marianne og Eva
Vi har vendt behovet for et stedfelt. Og foreslår at vi udvider felter: Resten af Danmark/verden til også at indeholde et stednavn. Således at man gerne må taste et sted her og samtidigt vælge adresse og gadenummer. Så undgår vi at få flere felter, men få tilgengæld en udvidet brug af dette felt.
Hvad siger I til det?
Mange hilsner fra
Jeppe
Digitalarkivar ved Københavns Stadsarkiv
Skrevet af
2016-11-25 13:43:18
Hej Jeppe

Det bliver da en rodebutik med byer i resten af landet og så Københavnske stednavne. Der er ikke ret mange felter i indtastningsformularen. Det er bedre at have mange felter med et præcist indhold end at have et felt med ord som ikke har noget med hinanden at gøre.

Feltet Sted er et af de mest spændende felter, nemlig steder i København (Stiftelser, hoteller, hospitaler, osv.). Jeg håber at disse steder på et eller andet tidspunkt kan blive anbragt på et Google kort.
Med venlig hilsen Marianne
Skrevet af
2016-11-25 15:05:49
Hvis jeg som ikke-københavner og meget lidt stedkendt i København må blande mig lidt, vil jeg meget gerne have stednavnene med på listen, så det er enkelt at taste det, der står i protokollen uden først at skulle søge forskellige steder for at finde et gadenavn til f.eks. Vartov eller andet! Det kan meget let medføre fejl, der er svære at finde efterfølgende.
Superbruger og fejlretter i Politiets Registerblade
Skrevet af
2016-11-25 15:15:17
Hej
Jeg har i en tidligere post foreslået en (begrænset) stednavneliste, så der er lidt kontrol med hvad der bliver indtastet i et eventuelt stedfelt.
Venlig hilsen Eva E
Skrevet af
2016-11-25 16:50:24
Hej

Jeg synes at vi bliver nødt til at taste det der står i begravelsesprotokollen. Man kan oprette stederne på gadelisten eller anbringe dem i feltet Sted. I sidste tilfælde kan man så enten skrive adressen eller vælge 'Nærmere specificeret i feltet Sted'. Jeg foretrækker at vi anbringer stederne i feltet Sted.

Det virker lidt voldsomt med alle de dropdown-lister hvor alt skal oprettes. Hvorfor må vi ikke selv taste ordene som står i begravelsesprotokollen?
Med venlig hilsen Marianne
Skrevet af
2016-11-29 11:52:28
Der er flere fornuftige løsninger. Vi overvejer for og imod og kommer med en løsning :)
Mange hilsner fra
Jeppe
Digitalarkivar ved Københavns Stadsarkiv