Forum på kbharkiv.dk (2016-2020)

Birthe Mylius Grønvold Kroman - Info fra Peter Kroman

Oprettet af
2019-10-26 10:08:39
Forfatter Indlæg
Skrevet af
2019-10-26 10:08:39
Fredag den 25. oktober 2019 kl. 06.30 tog min elskede hustru Birthe Mylius Grønvold Kroman sine sidste skridt. Hun døde i mine arme. På vej fremad. Sådan var Birthe.

Vi har mistet den allerstørste drivkraft, og en af de skarpeste kompetencer i vore slægtsforskningsgrupper. Birthe har til enhver tid omfavnet, hjulpet, og støttet os alle i Genealogisk forum med undergrupper. Det er er ubeskriveligt tab for Genealogisk forum at Birthe ikke er mere.

Jeg har mistet min kæreste, min bedste ven, og min livsledsager gennem 38 år. Familien har mistet sit sikre ankerpunkt. Savnet af Birthe er ubærligt for os alle.

Når dette er sagt, så skal det også siges at Birthe fyldte vores liv med styrke, humør og en misundelsesværdig positiv tilgang til livet. Birthe var utroligt skarp og kunne altid finde kreative veje når der - undtagelsesvis - var noget hun ikke havde paratviden om. Hos Birthe var der ikke noget med at give op - hun fandt altid en positiv løsning.

En positiv livstilgang er også udtrykt i et ophold vi havde sammen med Birthes mor på Hotel Hesselet i Nyborg i starten af Juli måned i år - altså et godt stykke tid efter at sygdommen var konstateret. Birthe ville gerne have os alle fotograferet professionelt. Vi havde derfor allieret os med fotograf Claus Thorup og hans hustru Anette, som kom og besøgte på stedet. Claus og Anette tog en serie fremragende, kærlige, smukke, glade og positive billeder, og vi hyggede os meget sammen med dem under seancen og bagefter. Det er udtryk for en utroligt stærk og positiv livsvilje at Birthe i det hele taget kunne tænke på sådan noget i den situation. En tilføjelse til denne historie er, at det billede de fleste af jer kender som Birthes profilbillede på Facebook, hvor hun sidder og kigger glad og kærligt op mod højre, fik denne helt kontante kommentar med på vejen af Anette Thorup, da hun og Claus senere besøgte os i vores hjem: “Jeg ved hvad du kigger på Birthe - jeg kan huske det. Du kigger op på Peter som står ved siden af og kigger på dig.” Igen et imponerende udtryk for Birthes styrke, kærlighed og livsmod.

Birthe var også til fest og højt humør. Hun elskede f. eks når hendes moster til familiefester rejste sig op og sang “Bakkens Sangerinder”. Hun elskede det så meget, at hun selv ved flere festlige lejligheder, bl.a hendes egen 50 års fødselsdag til stor morskab for hele selskabet, optrådte med nummeret sammen med flere af vores fælles veninder.

Eller til vores Sølvbryllup i 2006, hvor Birthe sammen med musikken, fik gæsterne op af stolene, og startede et kæmpe “futtog” hvor hele selskabet “futtede” mange gange hele vejen rundt - både inde og ude - i selskabslokalet hvor festen blev holdt.

Birthe kunne det hele i livet. Det sjove, det grove, det svære og det kærlige.

Æret være Birthes minde.

Bisættelsen foregår fra Bellinge kirke den 05. november 2019 kl. 13.00.

Alle er velkomne til at deltage i kirken.

Peter Kroman
Med venlig hilsen
Hanne
Skrevet af
2019-10-28 08:55:25
Kære alle
Det var en meget trist besked, der kom lørdag morgen om Birthes død. Birthe har været en særdeles aktiv indtaster og selv taste lang de fleste af de tidligste og meget svære begravelsesindførsler fra år 1861-1870. Birthe var med fra starten af som Superbruger og har administreret flere af vores lister med stor dygtighed. Hvad hun ikke har efterforsket af gamle erhverv, arbejdssteder og dødssteder. Helt ekseptionelt arbejde!

Hun var altid glad og positiv og en energibombe ud over det sædvanlige. Jeg vil savne vores mange telefonsamtaler om projektet, men også det ting der rørte sig i vores liv.

Jeg deltager fra arkivet i bisættelsen den 5. november.

Tak for at give informationen videre Hanne.
Mange hilsner fra
Jeppe
Digitalarkivar ved Københavns Stadsarkiv
Skrevet af
2019-10-28 12:33:20
Hej Jeppe
Ved du om der bliver en indsamling til Birthe, og hvis ikke, vil du så tage en buket med fra mig ?
Med venlig hilsen
Hanne
Skrevet af
2019-10-28 13:43:15
Hej Hanne
Jeg tager gerne på mig at indsamle fra indtasterne og superbrugerne til en buket. Send fx 50 kr. og skriv meget gerne en hilsen så jeg så samler og skriver ud som kort. Mobilepay 61672026.

Så bliver der både en buket fra en fra indtasterne og superbrugerne og en fra Arkivet.
Mange hilsner fra
Jeppe
Digitalarkivar ved Københavns Stadsarkiv
Skrevet af
2019-11-01 10:19:49
Hej alle.
Jeg har modtaget 2 bidrag til blomster fra superbrugere og indtastere til Birthes bisættelse. Tak for det :)
Send endelig flere bidrag og meget gerne tekst til kortet, som jeg sætter samme og skriver ud.
Mange hilsner fra
Jeppe
Digitalarkivar ved Københavns Stadsarkiv
Skrevet af
2019-11-02 11:15:54
Hej Jeppe

2 bidrag, er det alt?

Jeppe, jeg sender kr. 150,00 til dig nu, og hvis du ikke kan få en ordentlig buket, må du sige til.
Med venlig hilsen
Hanne
Skrevet af
2019-11-04 08:03:19
Hej alle
Tak for bidrag til blomster- Jeg har modtaget fra Hanne, Kim og Eva. Det bliver til en fin buket. Jeg bestiller den nu. Kim har også været sød at sende nogle ord.

Jeg deltager på vegne af os alle og arkivet i bisættelsen i morgen.
Mange hilsner fra
Jeppe
Digitalarkivar ved Københavns Stadsarkiv
Skrevet af
2019-11-04 09:46:54
Bjørn nåede også med. Tak :)
Mange hilsner fra
Jeppe
Digitalarkivar ved Københavns Stadsarkiv
Skrevet af
2019-11-06 08:55:47
Kære alle
Det var en rørende og smuk bisættelse, Birthe får en flot udsigt på Bellinge Kirkegård.

Hendes mand Peter og søn Thomas var meget glad for blomsterne og for at jeg var med for superbrugerne og arkivet.

Præsten havde mødt Birthe og holdt en meget personlig tale. Birthe havde planlagt det hele til mindste detalje, så selv efter hendes død var der styr på det. Som det sidste i kirken blev spillet vals, som Birthe havde en kærlighed for. Hun ønskede at vi havde et smil på læberne, da vi gik ud af kirken.

Vi må holde Birthes grundighed og enorme tastekapacitet i hævd.
Mange hilsner fra
Jeppe
Digitalarkivar ved Københavns Stadsarkiv
Skrevet af
2019-11-18 08:18:53
Kære alle
Jeg hilser fra Birthes efterladte mand Peter og skulle takke for opmærksomheden og blomsterne. Det betød meget.
Mange hilsner fra
Jeppe
Digitalarkivar ved Københavns Stadsarkiv