Forum på kbharkiv.dk (2016-2020)

Juleønske til listen med dødsårsager

Oprettet af
2018-08-28 14:04:05
Forfatter Indlæg
Skrevet af
2018-08-28 14:04:05
De forskellige lister, der prioriterer de hyppigst forekommende forekomster er jo rigtig gode.
At få stavehjælp undervejs i dødsårsagerne er uundværligt
Men mer vil ha' mer', og listerne ser ud til at vokse i det uendelige. Så jeg ønsker mig til jul (hvis Helga kan skaffe penge eller få hjælp hos Bjørn) følgende:
Når man har fundet den rigtige dødsårsags første del, ville det være dejligt, hvis man kunne fastholde hittet, og så fortsætte med at tilføje variant-ordene.
Som det er nu,skal man starte helt forfra, hvis man klikker på et forslag fra listen, eller skrive hele (det lange) ord færdigt, før man går videre med varianterne.
Måske kunne man klikke på et valgt forslag og så fastholde det, ved at tilføje et mellemrum bagefter? Eller måske simplere blot muliggøre at kopiere hittet med ctrl+C og så indsætte det med Ctrl V i en ny søgning?
Skrevet af
2018-08-28 19:18:51
Hej Henrik,
Du er vel klar over, at man kan bruge %-tegn til at angive et antal bogstaver og f.eks. finde Sequelae Gangraenae recti blandt de over 80 Sequlae ved at skrive seq%gan. Og ligeledes at man ikke har tabt, selv om man har valgt galt: man skal blot klikke på feltet igen, så kan man se det, man indtastede. Ja, det tænkte jeg nok, du vidste :)

Det ville være muligt at ændre dropdown-boksen fra at fungere som en Listbox til at fungere som en Combo box, hvor man har mulighed for at editere, f.eks. slette alt efter det første ord og så gentage sin søgning. Men dermed har man også mulighed for at ende med en "ulovlig" værdi i feltet, så ud over feltets definition skal man også ændre programmet til at teste, om slutværdien er en fra datalisten. Vi kunne jo nøjes med at gøre det for dødsårsagerne.
Skrevet af
2018-08-29 07:30:20
Hej

Jeg bliver lidt bekymret over Bjørns sidste udmelding ovenfor (ulovlig værdi?) Håber, I ved hvad I gør.

Jeg har selv utrolig nytte (tidsbesparelse) af %-metoden (som jeg har lært af Bjørn via et tidligere indlæg) , og hvis det ikke lige var nævnt i svaret ovenfor, ville jeg selv skrive et nyt indlæg for at minde alle om, at det er en nem og god metode til at finde de lange dødsårsager hurtigt på listen (men man skal selvfølgelig have læst ordene rigtigt og sikret sig, at det er en sammensat dødsårsag):

Flere eksempler:
can%pan%hep
finder Cancer pancreatis et hepatis

frac%com%fem
finder Fractura complicata femoris (plus en mere, men der skal kun vælges mellem 2)

tub%pulm%oss%int
finder Tuberculosis pulmonum et ossium et intestini
Venlig hilsen Eva E
Skrevet af
2018-08-29 18:39:58
Kære Eva og Bjørn,
Tak for at minde mig om wildcard "%". Det har jeg jo brugt adskillige gange, især i Politiets Registerblade.
:blush: Men jeg havde glemt dets eksistens! :blush:
Jeg tror jeg vil tænke over at ønske mig en anden julegave fra Helga.
Venlig hilsen

Henrik
Skrevet af
2018-08-30 11:09:33
Hej Henrik, hej alle

Det ser jeg så frem til… :cheer:

mange hilsner
Helga