Forum på kbharkiv.dk (2016-2020)

Genvejstaster virker ikke

Oprettet af
2018-08-19 19:58:07
Forfatter Indlæg
Skrevet af
2018-08-19 19:58:07
Da jeg efter sommervarmen satte mig til tastaturet igen, så jeg det lovende nyhedsbrev nr. 19 fra Signe.
Det så jo godt ud, at man med shift+pil skulle kunne skifte fra side til side. Signes eksempel blev efterprøvet:
" fx kan hoppe direkte fra 'alder - år' på trin 1, til 'gadenavn' på trin 2."
Ganske vist skifter siden men cursoren rammer ikke første indtastningsfelt, så man skal alligevel have fat i musen for at starte tastningen.
Det må være en ommer.
Heldigvis har min ret primitive keybordmakro klaret funktionen i et årstid, så den beholder jeg lidt endnu
Skrevet af
2018-08-20 08:12:00
Jeg er enig, se https://www.kbharkiv.dk/forum/feedback-pa-kildetasteren/1454-helga-rettelserne-til-kildetasteren
At første felt skal være aktivt burde være en selvfølge når man skifter til ny side eller åbner et nyt felt med Tilføj. Det har vi efterlyst lige fra starten Det sker kun, hvis man (som jeg) bruger Tab.
Men jeg synes også, at genvejstasterne shift+pil ned er dårligt valgt, TO taster og alt for langt fra Tab. Så er det lettere at trykke Tab fem gange. Jeg har foreslået < til næste side (og > til foregående), de anvendes alligevel ikke i kildetasteren.
Jeg er interesseret i din keyboard-makro. Vil du offentliggøre den? Virker den i alle browsere?
Skrevet af
2018-08-20 13:57:03
Hej Bjørn,
jeg har intet imod at offentligøre min keybordmakro. Jeg vedhæfter en pdf fil, som viser indholdet. Jeg har anvendt gratis programmet AHK (AutoHotKey) og en gratis editor der hedder SciTEAutohotkey. Jeg har også forsøgt at bruge den indbygged compiler, og vedhæftet makroen som eksekverbar fil "begravelser.exe". Den blev imidlertid afvist, da jeg forsøgte atsende indlægget.
Oprindelig var den til indtastning af politiets registerblade, hvor det irriterede mig at skulle gentage navne og steder, datoer mv. så jeg lavede min egen indtasningsformular. Jeg har brugt den i Firefox explorer og vist nok også i Chrome og nu Opera, men navnet blev justeret i teksten. Hvis navnet udlades fungerer den vist også.

Meget blev genbrugt til begravelserne, hvor steder, datoer og visse dødsårsager går igen. Efterhånden er listerne blevet så gode, at den del i makroen har tabt betydning.

Grundlæggende er det de forskellige funktionstaster, der aktiverer den almindelige søgefunktion Ctrl+F, som så bruges til at finde det felt, der skal tastes i.
Dødsdatoer indtastes med to cifre. måned og år justeres efterhånden. Det kunne godt gøres med et lille valgfelt.
Navneforkortelserne er ret brugbare, men lumske, fordi jeg ikke kan finde ud af kun at gøre dem aktive når der tastes i det relevante felt.

Venlig hilsen

Henrik
Skrevet af
2018-08-22 11:47:03
Hej begge

Ja, det er lidt ærgerligt. Jeg har skrevet den på fejllisten - at ved brug af shift-piletast til at hoppe fra trin til trin, skal 1. felt i næste trin være aktivt (man skal kunne skrive i det uden at gribe musen).

Hvis man bruger tab-tasten til at tabbe sig igennem, er feltet aktivt, men den skal selvfølgelig også virke, når man bruger shift-piletast.

mange hilsner :)
Helga