Forum på kbharkiv.dk (2016-2020)

Birthe - Kapel

Oprettet af
2018-07-04 15:22:54
Forfatter Indlæg
Skrevet af
2018-07-04 15:22:54
Hej Birthe
https://www.kbharkiv.dk/sog-i-arkivet/sog-i-indtastede-kilder#/post/1-94297
Sophie Øland, oprettelse/ændring af Kapel.
Jeg kan ikke læse det, og er ikke medlem af FamilySearch, :S
Med venlig hilsen
Hanne
Skrevet af
2018-07-04 17:39:12
Hej Hanne

Den er rettet til.

Du kan da tage et kig på Family Search. Det er gratis at oprette en profil og det er supernemt at arbejde med. Det sparer rigtig mange opslag af manuel karakter i kirkebøgerne.
Glad hilsen og god dag
Birthe Mylius Grønvold Kroman

Profiler:
genealogiskforum.dk: http://genealogiskforum.dk/
Genealogisk forum på Facebook: https://www.facebook.com/groups/genealogiskforum/
Facebook: https://www.facebook.com/birkro
Linkedin: https://www.linkedin.com/in/birthekroman/
Skrevet af
2018-07-05 10:33:02
Hej Grønvold.

Synes ikke kommentarfeltet er "rettet til". Det er kun et link til en side hvor man skal oprette sig.

hilsen
minna
Skrevet af
2018-07-05 11:17:52
Hej

Du har helt ret Minna - kommentarfeltet fremstår, som det hele tiden har gjort - det var noget andet, der skulle kigges på. Henvisningen er til direkte indførsel om det pågældende dødsfald i kirkebogen, og er placeret som en service for den bruger, der skal søge på begravelsen en anden dag. Rigtig mange brugere er slægtsforskere, og får altså her ved senere søgning i begravelsesprotokollerne lige en ekstra oplysning med i hånden. Af de samme brugere har langt de fleste oprettet sig som brugere på Family Search, hvilket er en såre god ide.

Family Search, som har stået for inscanning af masser af arkivalier, herunder også begravelsesprotokollerne, har tastet enormt mange danske arkivalier ind. Det betyder, når man indtaster f.eks. begravelsesprotokoller og har behov for opslag i kirkebog, at man blot kan indtaste navn, dødssted og dødsår, og 5 sekunder efter er såvel det indtastede som det originale kirkebogsmateriale til rådighed.

Som indtaster er det en langt nemmere og meget mere smidig metode, når der er behov for verifikation af et navn, en stilling eller andet, at søge den vej.

Som nævnt gør jeg altid det, at hvis en kirkebog er anvendt til en eller anden form for opslag, så placeres linket altid i kommentarfeltet, nu hvor bogen alligevel er åbnet. Det sparer meget tid en anden dag for andre.

Taler vi om nødvendig verifikation fra arkivalier. Altså noget, der skal stå i kommentarfeltet, anvender jeg følgende metode:

a) Fuldstændig beskrivelse af kilden. F.eks. Kirkebøger: Amt, Herred, Sogn, årstal fra-årstal til, pagina nr., og elektronisk opslagsnr.
b) Samtidig kopieres også det direkte link til kirkebogen
c) Andre arkivalier, der kan være anvendt som f.eks. skifter m.v. gives også den fulde kildeangivelse. Eksempel: Landsover- samt Hof- og Stadsretten, Københavns Skiftekommission, Forseglings- og Registreringsprotokol, årstal fra-årstal til, pagina nr., sagsnr., elektronisk opslag nr.
d) Samtidig kopieres også direkte link fra protokollen

En opfordring for at gøre livet nemmere for alle er, at etablere en gratis konto hos Family Search og gøre brug af de fine værktøjer, der ligger der.

Håber, at forklaringen var udtømmende og god dag.
Glad hilsen og god dag
Birthe Mylius Grønvold Kroman

Profiler:
genealogiskforum.dk: http://genealogiskforum.dk/
Genealogisk forum på Facebook: https://www.facebook.com/groups/genealogiskforum/
Facebook: https://www.facebook.com/birkro
Linkedin: https://www.linkedin.com/in/birthekroman/
Skrevet af
2018-07-05 14:36:35
OK.