Forum på kbharkiv.dk (2016-2020)

Dødssteder: Status og informationer

Oprettet af
2018-04-12 17:12:32
Forfatter Indlæg
Skrevet af
2018-04-12 17:12:32
Hej Alle

Alle af disse poster er gennemgået og rettet til f.s.v.a. dødssteder.

a) Skal oprettes (255)
b) Kan ikke læses (37) – Der er et par stykker tilbage
c) Kommentarfelter indeholdende ordet ”Dødssted” (750)
d) Kommentarfelter indeholdende ordene: Platanvej 17, Rosenvængets Hovedvej 37, Rosenvængets Allé 34, plus nogle flere (ca. 100)

Der er foretaget mange nye oprettelser, og det er foregået således:

• Alle ”almindelige” dødsstedsadresser er noteret som f.eks. ”Anden adresse i København”, - uden for København, Udlandet
• Dødsadresser med gengangere er oprettet med adressen – (Skal forstås således, at f.eks. Fødehjemmet på Frederiksberg ser således ud: Frederiksberg Fødehjem Howitzvej, København – eller Frøken Josephine Schneiders Børnehjem - (Børnehjemmet Korsgårdsvej) (Den sidste her, er der mange adresser på), eller Professor Rovsings Klinik (Rosenvængets Allé 34)) – Mange steder står alene adressen og ikke, at det er Professor Rovsings klinik
• Mange klinikker og hospitaler er oprettet
• Institutioner er oprettet (efter bedste evne)
• Eventuelle kommentarfelter, er i vid udstrækning rettet til
• o.a.

Det vil være en stor fordel for os alle sammen, hvis I vil gøre følgende, når I taster dødssteder:

1) Står der en adresse, f.eks. Platanvej, så skriv den og se, hvad der tilbydes i drop down.
2) Øresundshospitalet ligger to gange. Både som Øresundshospitalet og Øresundshospitalet i Helsingør (https://da.wikipedia.org/wiki/%C3%98resundshospitalet OG http://www.helsingorleksikon.dk/index.php/%C3%98resundshospitalet) – Se venligst efter den rette
3) Amtssygehuset ligger også en del gange og med forskellige adresser
4) Ryesgade 3 = Københavns Amts Syge-, Dåre- og Tvangsarbejdsanstalt, Ryesgade 3
5) Amtssygehuset Ryesgade anvendes, når der ikke står noget nummer eller anden anvisning
6) Alt, hvad der er sket på ”vandet” er oprettet for sig selv. Det er sket, fordi det ikke lige associerer til ”Anden adresse i København.” Herunder er også oprettet nogle fartøjer
7) Eventuelle kommentarer om dødssted – anvend venligst altid præcis ordet: Dødssted. – Der ligger lige nu næsten 4.000 poster, der indeholder ordet død eller dør. Begge dele kan hentyde til andet end dødssted.

Status er, at nu er der materiale at arbejde videre med. – Jeg skal igennem listen over, hvad der så rent faktisk er tilføjet af nye oplysninger, og om disse kan optimeres.

Når der sker ændringer og tilføjelser, så vil rettelser forekomme hele vejen igennem på et enkelt dødssted. – Det betyder, at når jeg har fundet ud af, hvad der f.eks. gemmer sig bag adressen Platanvej 17, så vil komme til at stå noget foran adressen.

Hvorfor nu gøre det sådan?

Jo, såmænd fordi at det ved gennemgangen viser sig, at nogle har været i besiddelse af viden om, at f.eks. Platanvej 17 var en klinik eller institution, og har skrevet ”Anden Institution”. De fleste har skrevet ”Anden adresse”. Det sidste er helt naturligt, da man jo kun taster en post af gangen, og derfor ikke opdager, at der måske sker noget specielt på en specifik adresse.

Håber, at I er friske på at bruge alt det nye, og er der nogen spørgsmål eller tvivl, så sig til. F.eks. ved: Skal oprettes. - Processen er on going. :lol:

P.S.

Tusinde tak for nogle af de fyldestgørende bemærkninger med links og andet fornemt materiale, der er lagt i kommentarfelterne. Det er blevet brugt flittigt i dag, og har været af meget høj værdi. Tak.

God aften.
Glad hilsen og god dag
Birthe Mylius Grønvold Kroman

Profiler:
genealogiskforum.dk: http://genealogiskforum.dk/
Genealogisk forum på Facebook: https://www.facebook.com/groups/genealogiskforum/
Facebook: https://www.facebook.com/birkro
Linkedin: https://www.linkedin.com/in/birthekroman/
Skrevet af
2018-04-12 20:26:20
På det tidspunkt, hvor dødssted-feltet blev oprettet, blev feltet fra starten udfyldt halvautomatisk. Hvis der stod "Dødssted: Kommunehospitalet", så blev Dødssted-feltet udfyldt med Kommunehospitalet, tilsvarende med diverse andre institutioner. Men kommentar-feltet blev aldrig slettet, der kunne jo også stå andet i feltet.
Men man kunne da rydde godt op i de 750 poster (punkt c) halvautomatisk: Hvis Dødssted er lig Kommunehospitalet og Kommentar-feltet er lig med "Dødssted: Kommunehospitalet", så slet kommentar-feltet. Tilsvarende for de øvrige. Det skal naturligvis være Jeppe, som gør det med sql.
Jeg står selv for et par hundrede af de 750. De fleste af dem indeholder ikke andet i kommentarfeltet.
Skrevet af
2018-04-18 09:17:29
Hej Birthe.
Jeg har fundet følgende om Platanvej 17:
Dr.med. Adolph H. Meyers Privatklinik for Børn, Platanvej 17, Frederiksberg
Håber du kan bruge det.

file:///C:/Users/hanne/Desktop/Krak%201907%20page1182.pdf
Med venlig hilsen
Hanne
Skrevet af
2018-04-18 15:27:48
Hej Hanne og alle

Tusinde tak Hanne, og du kan tro, at det kan bruges. Det er så fint, at du kommer med input. Platanvej 17 er en af de, der var lagt "pænt" ind. (Lægger lige link, så du kan se, hvordan det tager sig ud, når der bliver søgt: https://www.kbharkiv.dk/sog-i-arkivet/sog-i-indtastede-kilder#/results?q1.f=deathplace&q1.op=eq&q1.t=Dr.med.%2520Adolph%2520H%2520Meyers%2520Klinik%2520for%2520B%25C3%25B8rn%2520Platanvej%252017&sortField=lastname&sortDirection=asc&postsPrPage=10&collections=1&type=advanced)

Der er mange andre, der ligger med en adresse (Gadenavn og nr. (Klinik eller andet?)) - Skulle der være viden om fra en eller anden, hvad der kan gemme sig bag sådan en adresse, så sig endelig til. Så vil der med det samme blive ændret i databasen.

Det skal lige siges, at nogle klinikker også ligger med to adresser og årstal, samt eventuelt to lægenavne. Dette er med baggrund i Krak 1907 og 1910.

Når der tastes, er det stadig en rigtig god idé, at forsøge at taste adressen. Den er brugt i så vid udstrækning som muligt, og se godt efter. Nogle gadenavne repræsenterer flere mulige numre. Er I i tvivl, så vælg venligst: Skal oprettes.

Et par andre smådetaljer er, at diverse havne, søer, sund, dampskibe samt adresse om bord på båd m.v. også er lagt ind i bredt mål. Det samme er hoteller, og nogle logihuse efterhånden, som de er dukket op. Fanger i nye og andre, så lad mig det venligst vide.

Da startsignalet blev givet i sidste uge, var der 44 adresser i databasen. Der er nu 503.

Der er samtidig gennemgået kommentarfelter, der bærer ordene Dødsssted, død og dør samt funde(n/t), og disse er behandlet. Herudover er der gennemgået og behandlet posten Anden adresse (her var en del institutioner). Anden institution er behandlet, og det samme er Udenfor København samt Udlandet.

Udenfor København og Udlandet vil blive gennemgået igen, og der vil blive foretaget oprettelse på bynavn og f.eks. Land, By på udlandet.

Som nævnt er processen ongoing, for at få støvsuget så meget op som muligt.

Brug nu endelig "skal oprettes", når noget er uklart eller bør oprettes. Venligst også skriv i kommentarfeltet: Dødssted/Fundet: XXXXX (det er en meget stor hjælp).
Glad hilsen og god dag
Birthe Mylius Grønvold Kroman

Profiler:
genealogiskforum.dk: http://genealogiskforum.dk/
Genealogisk forum på Facebook: https://www.facebook.com/groups/genealogiskforum/
Facebook: https://www.facebook.com/birkro
Linkedin: https://www.linkedin.com/in/birthekroman/
Skrevet af
2018-04-18 21:44:57
På denne post står der, at Nørre Allé 11 er Skt. Lukas Stiftelsen
https://www.kbharkiv.dk/kildetaster/#/task/1/page/147538/post/53366
På kvindebiografik leksikon findes historien om Skt. Lukas Stiftelsen
http://www.kvinfo.dk/side/597/bio/311/origin/170/
Skrevet af
2018-04-19 06:28:35
Hej Bjørn

Nørre Allé og Nørre Allé Sankt Lukas Stiftelsen ligger faktisk to gange i databassen. Det er en af dem, jeg har bedt Jeppe om at få h.h.v. merget og slettet. Der ligger faktisk en længere række af disse. Håber, at Jeppe når det inden ferien.
Glad hilsen og god dag
Birthe Mylius Grønvold Kroman

Profiler:
genealogiskforum.dk: http://genealogiskforum.dk/
Genealogisk forum på Facebook: https://www.facebook.com/groups/genealogiskforum/
Facebook: https://www.facebook.com/birkro
Linkedin: https://www.linkedin.com/in/birthekroman/