Forum på kbharkiv.dk (2016-2020)

Ladegården

Oprettet af
2018-04-11 07:00:00
Forfatter Indlæg
Skrevet af
2018-04-11 07:00:00
Hej
Når Ladegården er opgivet som bopæl, skriver jeg Ladegårdens arbejdsanstalt, men der er flere muligheder, Ladegårdens fattiggård, Ladegårdens husvilde afd. og Ladegårdens børnehjem.
Ville det ikke være mere korrekt også, at have kun Ladegården som mulighed.

Loke
Skrevet af
2018-04-11 07:35:33
Hej Loke

Det kan du sagtens have ret i.

Ladegården har været lidt vanskelig, fordi der er to afdelinger. Der er Ladegården, som er en arbejdsanstalt (og det, vi i dag forstår som en fattiggård eller et fattighus), som er langt den mest almindelige. Og så bliver der bygget en ekstra bygning ved siden af Ladegården, som er en husvildeafdeling, og den bliver kaldt fattiggården.

Lad mig kigge på det, og så vender jeg tilbage.

Mange hilsner :)
Helga
Skrevet af
2018-04-12 12:47:00
Hej Loke

Nu har jeg forsøgt at gøre det lidt mere overskueligt og omdøbe navnene:
Ladegården (arbejdsanstalten Ladegården): Langt den mest almindelige. Står der Ladegården, er det den, der skal vælges.
Fattiggården (på Ladegården): når der står Fattiggården.
Husvildeafdelingen (på Ladegården): når der står Husvildeafdelingen.
Jeg kunne også nøjes med at skrive Ladegården, Fattiggården og Husvildeafdelingen, men er bange for, at det vil forvirre, hvis I skal vælge mellem forskellige fattiggårde uden en forklarende parentes.

Den lille interimistiske børneoptagelse med 1 post har jeg slettet. Jeg har haft kig på den længe. Den var en del af Fattiggården, så den er registreret under Fattiggården med en note i kommentarfeltet. Jeg holder lidt øje med den, for hvis vi får en del poster på den, kan det være, at jeg laver det om. Jeg tror det nu ikke, for Johannesstiftelsen blev allerede i 1885 den centrale børneinstitution i København.

De to institutioner Ladegården og Fattiggården kan ses på dette kort: https://www.kbharkiv.dk/kildeviser/#!?collection=3&item=2152 . Fattiggården er den firkantede bygning ved siden af Ladegården.

Mange hilsner :)
Helga