Forum på kbharkiv.dk (2016-2020)

Dette er en fejlmelding af systemet fra en bruger

Oprettet af
2018-01-25 06:43:52
Forfatter Indlæg
Skrevet af
2018-01-25 06:43:52
Denne fejlmelding er modtaget af en bruger. Som posten ser ud her, er den ikke afleveret af mig, og navn på skib m.v. ligger ikke i feltet, hvor det hører hjemme.

"Adresse (vej, gadenr.,etage osv.): Det är nu omöjligt att söka fram denna adress eftersom den är uppdelad och halva adressen står i kommentarrutan. Detta är en felanmälning av systemet"

https://www.kbharkiv.dk/sog-i-arkivet/sog-i-indtastede-kilder#/post/burial-78119
Glad hilsen og god dag
Birthe Mylius Grønvold Kroman

Profiler:
genealogiskforum.dk: http://genealogiskforum.dk/
Genealogisk forum på Facebook: https://www.facebook.com/groups/genealogiskforum/
Facebook: https://www.facebook.com/birkro
Linkedin: https://www.linkedin.com/in/birthekroman/
Skrevet af
2018-01-25 09:18:54
Hej Birthe

Jeg har tilladt mig at slette den pågældende fejlmelding.
Vi kører jo nu skibene på den måde, at skibstypen står i adresse og selve skibsnavnet i kommentarfeltet, så posten er helt rigtigt udfyldt.

med venlig hilsen :)
Helga
Skrevet af
2018-01-25 15:45:47
Hej Helga og tak for svar.

Fornemmelsen siger mig, at brugerens mission i denne sag handler om det faktum, at de indtastede informationer nu ikke kan søges, hvor de hører hjemme. Nemlig i et af adressefelterne.

Bruger/Fejlanmelder har ret i, at værdien af at kende en skibstype i søgnings-/slægtsforskningsøjemed rangerer lavere, end at kende skibets navn og eventuelle herkomst.

For at tilfredsstille interesserede søgere/slægtsforskere og indtastere, der gør et stort arbejde med formidlingen, vil det bestemt være en grundig overvejelse værd at prioritere alle allerede indtastede værdier. Herunder som eksempel ”alternative adresseformer” (Adresse Danmark/Verden, Skibsnavne o.s.v.).

Hits i forbindelse med slægtsforskning kan stamme fra mange forskellige kilder, og dermed også inspirationen til, hvad der kunne forsøges i en søgning. (Der er en del allerede indtastede informationer på tværs af systemerne, der desværre af en eller anden årsag, er udeladt i det nye søgningssystem i forbindelse med præsentationerne.)
Glad hilsen og god dag
Birthe Mylius Grønvold Kroman

Profiler:
genealogiskforum.dk: http://genealogiskforum.dk/
Genealogisk forum på Facebook: https://www.facebook.com/groups/genealogiskforum/
Facebook: https://www.facebook.com/birkro
Linkedin: https://www.linkedin.com/in/birthekroman/
Skrevet af
2018-01-26 00:24:14
Hvorfor skulle man ikke kunne søge på skibene? ("Alla skepp är nu osökabara" står der i fejlmeldingen). Ikke rigtigt!
Alle oplysninger om skibene er flyttet til kommentarfeltet.
Alle oplysninger er bevaret og kan søges frem

Der er kun få hundrede poster med bopæl på skibe, 1-2 personer pr. skib, og det er et stort arbejde at oprette dem. Helga opretter jo heller ikke dødssteder enkeltvis, som Saxogade 4, Bredgade 121, …


[table]
[tr]
[td]dampskib[/td]
[td]68[/td]
[/tr]
[tr]
[td]skib[/td]
[td]57[/td]
[/tr]
[tr]
[td]bark[/td]
[td]14[/td]
[/tr]
[tr]
[td]båd[/td]
[td]3[/td]
[/tr]
[tr]
[td]brig[/td]
[td]2
[/td]
[/tr]
[/table]
+ et par stykker mere

Søgningen er lidt anderledes end før, men det er bestemt muligt at se oplysningerne og bestemt muligt at søge på dem.
Institution Lig med Dampskip + Kommentar indeholder Nordstjernen vil således returnere 2 poster
Skrevet af
2018-01-26 07:08:45
Hej

Det är ju en hel adress som man inte delar upp. Om ni skall skriva Herr Johansson, som ni skriver nu väljer ni Herr och sedan skriver ni Johansson i kommentarrutan. Det blir väldigt arbetsamt att hitta skeppsnamnen i kommentarrutan, då ingen människa vet att dom står där. Anta att det slutar med 5000 dampskip, då får du som burgare, sitta och bläddra igen alla. Det tog mig ett halvår att få rättat till rätt stavning. Kommentarrutan är belamrad med information som skulle haft ett eget fält. Allt som står på protokollet skall har ett fält. Kommentarrutan är till information som inte står på protokollet. Man kan ju själva skriva namnen, dom behöver ju inte upprättas, då registrering just går ut på att registrera det som står.

http://www.ddss.nu/ships/shipsSearch
http://www.ddss.nu/sailors/sailorsSearch
Det fattas fält för mödrar.

Resten av världen: Jag önskar att ni sätter ett land framför orten när ni registrerar så man kan söka på landet och att alla skriver likadant. Det är likadant där, om jag vill hitta svenskar får jag sitta och bläddra igenom resten av världen
Skrevet af
2018-01-26 07:38:47
Hej alle

Jeg tror, at vi skal lukke lige denne her diskussion. Der er jo altid mange afvejninger og valg at tage, og skibene er ét af dem.

Vi sørger for at registrere skibene på en systematisk måde, og det er jo altid godt for en søgning. Det betyder også, at vi i en vejledning ville kunne beskrive ret præcist, hvordan en bruger skal fremsøge et skib.

Jeg tror dog, at det er de færreste brugere, der vil søge på den måde. Det er f.eks. tydeligt, at mange skibsnavne har været svære at forstå for protokolskriveren, så vi har de mærkeligste stavemåder og navne, man kan forestille sig. Jeg tror, at de fleste brugere vil forsøge sig med en fritekstsøgning på et skibsnavn, og de vil måske få et hit, fordi skibsnavnet vil være registreret i kommentarfeltet. Og hvis det ikke giver bid, vil de søge på navn, fødselsdato og/eller erhverv (sømand). Og det vil også give dem masser af hits.

mange venlige hilsner og god morgen :)
Helga