Forum på kbharkiv.dk (2016-2020)

2 gader med samme navn???

Oprettet af
2019-05-05 10:32:03
Forfatter Indlæg
Skrevet af
2019-05-05 10:32:03
Hej alle

Man kan komme i tvivl om hvilken gade, der er den rigtige, når der er flere med samme navn. Det gælder især gader, som har en dobbeltgænger på (Amager Øst) eller (Amager Vest). En del Amager dobbeltgader ligger desuden som den øverste på gadelisten, og det afstedkommer nogle fejl.

Tips til at finde den rigtige gade:
Forlods er de fleste poster med dobbeltgader København, ikke Amager.
I 1901-02 blev Sundbyerne (Amager øst/vest) indlemmet i København, og mange gadenavne i Sundbyerne måtte ændres. Så med få undtagelser vil et dobbeltnavn efter 1901 pege på københavnergaden.
Mange af gaderne på Amager var nærmest landsbygader, så et højt gadenummer vil også pege på københavnergaden frem for dens navnesøster på Amager.

Sognet er vigtigt som hjælp:
Hvis sognet er Sundby, Nathanael eller Filip (senere også Allehelgen), er det Amager.
Ved Vor Frelser kan der være tvivl, så der må man undersøge nærmere eller spørge i forum, hvis begravelsesmyndigheden ikke har skrevet det direkte i posten, som man ind imellem kan se.

Bjørn har taget initiativ til at få dobbeltgader med (Amager Øst) og (Amager Vest) prioriteret ned - de der ikke er det i forvejen - sådan at københavnergaden står på gadelisten som første valg. Det er også muligt at sætte årstal (indtil 1902) på Amager gaderne.
Så det burde blive nemmere og hurtigere at vælge den rigtige gade (gælder foreløbig kun dobbeltgader med Amager)
Venlig hilsen Eva E